Günışığı Kitaplığı'nın düzenlediği Zeynep Cemali Öykü Yarışması 2021 başvuruları başladı. 6, 7, 8. sınıfların katılabileceği yarışmaya son başvuru tarihi 25 Mayıs 2021. Bu sene öyküler "doğa sevgisi" teması üzerine olacak.
TIKLAYIN - "Özgürlük! Al işte, bu tam da benim konum"
2021 tema cümlesi ise Zeynep Cemali'nin "Gül Sokağı'nın Dikenleri" kitabından "Muştuyu alan sokağa fırlıyor, birbirleriyle kucaklaşıyordu" olarak belirlendi.
Gençleri öykü yazmaya heveslendirmenin, edebiyat heyecanına eşlik etmenin değerli olduğu vurgulanan yarışmanın, teşvik edici ve cesaretlendirici yanı kadar, öykü yazma deneyimini ve coşkusunu her gencin yaşamasının ayrıca anlamlı olduğu belirtiliyor.
Ödül töreni 2021 sonbaharında
2021 Seçici Kurulunda şu isimler yer alıyor: Berna Durmaz, Hakan Bıçakcı, Mine Soysal, Yekta Kopan, Dr. Müren Beykan.
Ödüle değer görülen gençler, 2021 sonbaharında yayıncılık sektörünün yıllık buluşması olan Zeynep Cemali Edebiyat Günü'nde gerçekleşecek törende ödüllerini usta edebiyatçıların elinden alacak. Ödül alan öyküler, "Ödüllü Öyküler Kitapçığı"nda yayımlanıyor.
Yarışmaya başvuru ve detaylı bilgi için burayı tıklayın.
Zeynep Cemali kimdir?1950'de İstanbul'da doğdu. Ortaokul ve lise yıllarından başlayarak, el sanatları, halı ve kilim ticareti yapan babasıyla birlikte Anadolu'yu dolaştı. Babasının sık sık yinelediği "yaşamak öğrenmektir" deyişi yaşamını büyük ölçüde yönlendirdi. Çocuk öyküleri 1991'den bu yana Kumbara (İş Bankası Yayınları), Türkiye Çocuk ve Buğday gibi dergilerde ve Almanya'da dağıtılan Vitamin Çocuk Gazetesi'nde yer aldı. Günışığı Kitaplığı tarafından 1999'da yayımlanan ilk kitabı "Ben, Çınar Ağacı ve Pufböreği" ve ertesi yıl çıkan "Gül Sokağı'nın Dikenleri", güçlü bir öykü anlatıcısı olduğunu kanıtladı. "Patenli Kız" ve "Ballı Çörek Kafeteryası" gibi, öykülerle örülü romanlarının yanı sıra "Çılgın Babam" ve "Öykü Öykü Gezen Kedi" gibi öykü kitaplarıyla her yaştan okuyucuya ulaştı. Kasım 2009'da İstanbul'da yaşama veda etti. Son romanı "Ankaralı", 2011 Türkan Saylan Sanat ve Bilim Ödülleri Sanat Ödülü'ne değer görüldü. |
(SO)