ENGLISH
KURDÎ
biamag
Haberler
Yazarlar
Galeriler
Dosyalar
Kitaplık
Kategoriler
ENGLISH
KURDÎ
bianet
biamag
english
kurdî
BÖLÜMLER
Haberler
Yazarlar
Özel Dosyalar
Projeler
Kitaplık
Galeriler
Sitede Ara
KATEGORİLER
SOSYAL MEDYA
Facebook
Twitter
Youtube
Instagram
RSS
E-bülten
KURUMSAL
Hakkımızda
İletişim
KVKK Politikası
Gizlilik Sözleşmesi
söyleşi
etiketli haberler
Burak Soyer
Söyleşi
“Hikâyemi kendini bulma değil, kendini arama olarak nitelendirebilirim ancak”
2019'dan bu yana kendi müziğini yayınlayan Mali Akpolat, Nihayetsiz Arzular adıyla sade ve samimi hikâyeler anlatmaya devam ediyor.
Bugün 13:17
Burak Soyer
Gülsüm Güller
Söyleşi
“Sömürü ve tahakküm, haysiyete de saldırır”
Yazar Özgür Elibol’la "yabancılaşma, yabancılaşmadan arınma ve haysiyet" kitabı üzerinden yabancılaşma, sömürü ve haysiyet kavramlarını konuştuk.
14 Aralık 2024
Gülsüm Güller
'İnce mevzular' masaya yatırılıyor
27 Şubat Salı günü 19:00’da Yapı Kredi Kültür Sanat – Loca’da düzenlenecek söyleşide Ingo Arend, Kaya Genç ve Hazal Sipahi bir araya geliyor.
20 Şubat 2024
“Umut olmak, ‘çözüm var’ demek istedik”
Gazeteci İklim Bayraktar, Rızası Yok kitabında, istismara uğramış çocukların mücadele ve “iyileşme” hikayelerini anlatıyor.
19 Ağustos 2023
Burak Soyer
İzzet Keribar ve fotoğrafa adanmış bir ömür…
Arkama baktığımda, aileme, ülkeme ve fotoğraf dünyasına, yaşadığım dönemi ve sanatını anlatan belki de değerli bir miras bırakacağımı görmek çok güzel bir duygu. Fotoğraf, hem geçmişi dolduruyor, hem geleceği.
25 Mart 2023
“Her insan öyküsünü arıyor, tıpkı ülkeler gibi”
“İnsanın ezikliği, korkaklığı, cesareti ve kararlılığı Homeros nasıl yazdıysa hâlâ öyle,” diyen Ateş İlyas Başsoy ile ikinci öykü kitabı Bizsiz Onlar üzerine söyleştik.
25 Mart 2023
Günnur Aksakal
FOTO-RÖPORTAJ KİTABI
Zagros Dağları'nda bir yer: Taşlar Ülkesi
Hüsamettin Bahçe, Zagros Dağları’nın yamaçlarındaki Hewraman’ın doğasını, inancını, yaşamını fotoğrafladığı çalışmasını kitaplaştırdı. "Taşlar Ülkesi'nde" kitabında bölgedeki günlük yaşam, derviş ve pîrlerin 950 yıllık geleneksel zikir ayinleri de yer alıyor.
10 Aralık 2022
Bilal Seçkin
ATÖLYE BİA / TEMEL GAZETECİLİK - EKİM 2022
Atölye BİA'da üçüncü gün: Söyleşi nasıl yapılır, haber nasıl hazırlanır?
Atölye BİA’nın 5-9 Ekim arasındaki Temel Gazetecilik Atölyesi’nin üçüncü gününde, gazeteci İrfan Aktan ile röportaj&söyleşi teknikleri konuşuldu. Katılımcılar, “Haber Atölyesi” oturumunda haber önerilerini sundu.
7 Ekim 2022
Enzo Traverso anlatıyor: Bir beklenti ufkunu yeniden inşa etmek
Il Manifesto Gazetesi, İtalyalı komünist tarihçi Enzo Traverso ile “Devrim: Bir Entelektüel Tarih” kitabı üzerine söyleşi gerçekleştirdi.
5 Ağustos 2022
ATÖLYE BİA / TEMEL GAZETECİLİK - MAYIS 2022
Atölye BİA'da ikinci gün: Baskı altında gazeteciliğin imkanları
Atölye BİA’nın düzenlediği, 16 Mayıs’ta başlayan ve 21 Mayıs’a kadar sürecek olan Temel Gazetecilik Atölyesi, bugün ikinci gün oturumuyla devam etti.
17 Mayıs 2022
'TEN, BEDEN, BEN' SERGİSİ KAPSAMINDA
İpek Duben'in eserleri üzerinden söyleşi: “Ev İçi Emek, Ev İçi Şiddet”
Akademisyenler Yağmur Nuhrat ve İlknur Hacısoftaoğlu'nun konuşmacı olarak yer alacağı söyleşi 28 Şubat'ta SALT Online YouTube Kanalında saat 19.00'da başlayacak.
24 Şubat 2022
"Kayıp Adalet" ve "Yaralı Hafıza" yazarları söyleşide buluşuyor
Hafıza Merkezi, "Kayıp Adalet" ve "Yaralı Hafıza kitaplarının yazarlarını bugün Postane İstanbul'da düzenleyeceği söyleşiyle okurlarla bir araya getiriyor. Etkinlik saat 18.00'de.
3 Aralık 2021
YAYINCILIK ÜZERİNE
“Bu devirde kitabevi mi açılır?”
Emre Aydın Editör Kitap’ı anlattı: “Kitap sektörünün bakkallarıyız biz, süpermarketlerin gölgesinde onlara direnerek ayakta kalmaya çalışıyoruz.”
12 Haziran 2021
Ekin Deniz Kuzu
“Coğrafyanın dil üzerinde ciddi bir etkisi var”
Şair Mehmet Özkan Şüküran anlattı: “Gündelik hayatın içinde bir yabancı gibi duran, bulunduğu nesneye, meseleye, yaşadığı bir olaya bir yabancı gözüyle bakan biri herkesten farklı görür.”
29 Mayıs 2021
Kubilay Kaya
ERMENİ SOYKIRIMI'NA İLİŞKİN BELGELER
Akçam'dan “ilk gece hakkı” tartışmasına dair açıklama
Prof. Dr. Taner Akçam, "Hakikatlere direnenler, etnik kimlik ayırmaksınız her grubun içinden çıkıyor ve hepsi benzer metotları kullanıyorlar" dedi.
10 Mayıs 2021
HEP 19 YAŞINDA
Ali İsmail Korkmaz, 27’nci yaşında anılıyor
ALİKEV, Ali İsmail Korkmaz'ın 27’nci doğum günü anmasına Ali’nin hayallerini ve umutlarını paylaşan herkesi davet ediyor.
18 Mart 2021
21 ŞUBAT DÜNYA ANADİLİ GÜNÜ
Abazaca ve Hemşince üzerine söyleşiler
Abazaca söyleşi bu akşam saat 21.15’te Kafkas Dernekleri Federasyonu’nun youtube kanalı üzerinden yapılacak. Hemşince söyleşi ise; yarın akşam saat 23.00'da ArtıTV'de yayınlanacak.
20 Şubat 2021
BİRLİKTE GÖMÜLECEK MEZARI OLMAYANLAR...
Başka dinden aşk hikayeleri
Anna Maria Beylunioğlu ve Özgür Kaymak'ın birlikte kaleme aldığı "Kısmet tabii..." 80'lerden itibaren farklı dini inanışlardaki evliliklerin birey, cemaat ve gündelik çatışmaları nasıl şekillendirdiğini anlamak açısından örnek bir çalışma
23 Ocak 2021
Evrim Kepenek
ILGAZ GÖKIRMAKLI SÖYLEŞİSİ
Büyükanne yemeklerinin peşinde...
YouTube' üzerinden yayınladığı Büyükanne Mutfaklarıyla Köklere Dönüş video serisiyle hem aile tariflerini hem de kültürün bir parçası olan lezzetleri genç nesillere aktarmaya çalışan Lian Penso Benbasat ile konuştuk.
23 Ocak 2021
Ilgaz Gökırmaklı
MOR ÇATI ERKEK ŞİDDETİ ÇETELESİNİ YORUMLUYOR
"Pandemi kürtaj yapmamanın bahanesi oldu"
bianet'in 2020 erkek şiddeti çetelesine göre erkekler, 284 kadını öldürdü, 792 kadını yaraladı. Çeteleyi yorumlayan Mor Çatı gönüllüleri, sorunları ve çözüm önerilerini sıraladı.
21 Ocak 2021
Evrim Kepenek
ARA
bianet'i sosyal medyada takip edin,
önce siz öğrenin.
facebook
twitter
youtube
instagram
bianet bültene abone olun
SELAY DALAKLI'NIN SÖYLEŞİSİ
“Yemek sıklıkla ya bir arzu ya da kaygı nesnesi”
Türkiye’de özellikle son on yıl içinde neden bu kadar çok yemek programı çekildiğini, bu programların neden bu kadar çok ilgi gördüğünü Boğaziçi Üniversitesi Sosyoloji Bölümü’nden Prof. Dr. Zafer Yenal’la konuştuk.
12 Eylül 2020
Selay Dalaklı
EVRİM KEPENEK'İN SÖYLEŞİSİ
Ekolojik edebiyat mümkün mü?
Ecinniler kültür edebiyat dergisi yayın kurulundan Çağla Çinili, Gökhan Arslan ve Tunca Çaylant ile “Ekolojik edebiyat mümkün mü?” sorusunun peşine düştük..
25 Temmuz 2020
Evrim Kepenek
ATÖLYE BİA'DA DÖRDÜNCÜ GÜN
Kemal Can'dan Röportaj&Söyleşi, Kızılkaya'dan İnternet Haberciliği
Atölye BİA’nın 4. gününde gazeteci Kemal Can röportaj ve söyleşi hakkında, gazeteci Emre Kızılkaya "İnternet Haberciliği" alanında oturumlar gerçekleştirdi.
19 Temmuz 2018
Gökhan Arpa
SÖYLEŞİ
Pınar Selek: Sosyolojik Çalışmalar Benim Arkadaşımsa, Edebiyat Aşkım
Yazar ve sosyolog Pınar Selek'le son romanı Cümbüşçü Karıncalar, Avrupa'daki çalışmaları, Fransa’daki toplumsal hareketler, akademi ve edebiyat üzerine konuştuk.
24 Mayıs 2018
Çiçek Tahaoğlu
NİHAL YALÇIN'LA SÖYLEŞİ
Durun, Sayfayı Çevirmeyin!
6. Amed Tiyatro Festivali’nde sahne alan Nihal Yalçın’la Antabus’u konuştuk. "Oyunun derdi bu: 3. sayfayı çevirip geçmeyin. Durun, dinleyin, bakın ne oluyor aslında. Hazır buradasınız, ben anlatayım size ne olduğunu..."
7 Mayıs 2018
Bircan Değirmenci
Oya Baydar İle Surönü Diyalogları
“Surönü Diyalogları” yıkıma ve zulme yakın tanıklığın verdiği acı, çaresizlik ve suçluluk duygusuyla, kişinin kendisiyle yüzleşme ve hesaplaşması olarak okunmalı.
10 Mart 2018
Deniz Mahabad
bianet'i sosyal medyada takip edin,
önce siz öğrenin.
facebook
twitter
youtube
instagram
bianet bültene abone olun
Sanat Tarihçisi Nazlı Pektaş’tan Bellek/Emek Söyleşileri
Nazlı Pektaş’ın “Sanat Dünyamız” dergisinde yayınlanan sanat ve kültüre emeği geçen 11 isimle yaptığı söyleşiler YKY tarafından “Bellek / Emek” başlığıyla yayınlandı.
25 Aralık 2017
MURAT BAYRAM'IN REWŞAN İLE SÖYLEŞİSİ
Her Dilin Bir Öyküsü Her Öykünün Bir Ritmi Var
Bitlis’in Tatvan ilçesinde doğan Kürt sanatçı Rewşan Çeliker, yüksek lisans tezini Fransız sanatçı Edit Piaf’ın müzikal tiyatrosu üzerine yazdı, müzikal tiyatrosunda oynadı, dört enstrüman çalıp 11 dilde şarkı söylüyor. Çeliker’in sanat hayatını konuştuk.
16 Aralık 2017
Murat Bayram
SUZAN SAMANCI İLE SÖYLEŞİ
“Avrupalılar Kürt Edebiyatından Çok, Kürtleri Tanıyor”
Sekiz öyküsü Fransızcaya çevrilen yazar Suzan Samancı, Kürt edebiyatının diğer dillere çevrilmesi ile ilgili olarak, “Kürt edebiyatı şöyle dursun, Fransız okuru Türkçe edebiyattan acaba kaç kişiyi tanıyor?” diye soruyor.
30 Eylül 2017
Ferid Demirel
FERİD DEMİREL'İN SÖYLEŞİSİ
Aynur: Bazen Bir Tını ile Dünyanın Her Köşesine Ulaşırsınız
Aynur, albüm ve müzik çalışmaları ile ilgili olarak bianet’in sorularını yanıtladı: " Farklı tarzları, kültürleri kavramak, birlikte yoğrulmak ve birlikte yeni bir nefes oluşturmak bir müzisyenin en büyük heyecanı olsa gerek!"
12 Ağustos 2017
Ferid Demirel
NATASHA WALTER İLE SÖYLEŞİ
“Empatik Kadınlar, Güçlü Erkekler”... İşte Bunlar Hep Önyargı
İngiltereli yazar Natasha Walter, "Kadınların güce bu kadar bağlı olmamalarının ya da erkeklerin kadınlar kadar empatik olmamasının biyolojik bir sebebi var mı? Hayır, bunun arkasında bir bilim yok, hepsi önyargı" diyor.
18 Şubat 2017
Çiçek Tahaoğlu
Tanju Akerson: New York Bir Dünya Başkenti
"New York" kitabı yayınlanan gazeteci Tanju Akerson, "New York, kent olarak yaşlanıp bir köşeye çekilmiyor. Dünyanın dört bir yanından insanları kendisine çekiyor" diyor.
5 Kasım 2016
F. Çağdaş İslim
1
2
3
GÜNCEL
bianet'ten bildirimler
bianet'in özel bildirimlerine izin vererek önemli gelişmelerden haberdar olabilirsiniz.
Sonra Hatırlat
İzin Ver