ENGLISH
KURDÎ
biamag
Haberler
Yazarlar
Galeriler
Dosyalar
Kitaplık
Kategoriler
ENGLISH
KURDÎ
bianet
biamag
english
kurdî
BÖLÜMLER
Haberler
Yazarlar
Özel Dosyalar
Projeler
Kitaplık
Galeriler
Sitede Ara
KATEGORİLER
SOSYAL MEDYA
Facebook
Twitter
Youtube
Instagram
RSS
E-bülten
KURUMSAL
Hakkımızda
İletişim
KVKK Politikası
Gizlilik Sözleşmesi
medyada nefret söylemi
etiketli haberler
GAZETECİLİKTE DİRENÇ YAZILARI-7
Dezenformasyon ve toksikleşen haberler
Sosyal medya ve hedef gösterme, bu yolla nefret suçlarının önünü açma çağında dezenformasyonun önlenmesi sadece gazeteciliği değil nefret söyleminin sonucunda nefret suçlarına sebep olarak insanın en temel hakkı olan yaşama hakkını da tehdit ediyor.
14 Aralık 2021
Pınar Tarcan
GAZETECİLİKTE DİRENÇ YAZILARI-6
Türkiye’de devlet dezenformasyonu öldürüyor
Türkiye'de kolluk kuvvetlerine uygulanan cezasızlık zırhının sonucu olarak, Servet Turgut ve Osman Şiban'ın gözaltında işkence görmesi, bu işkenceyi haberleştiren gazetecilerin tutuklanması, Turgut'un ölmesi, Türkiye’de devletin ve anaakım medyanın yaydığı dezenformasyonun sadece bir örneği.
13 Aralık 2021
Gözde Çağrı Özköse
GAZETECİLİKTE DİRENÇ YAZILARI-5
Mülteci nefreti
Bugün itibari ile Akdeniz’den Ege denizine, oradan da Belarus sınırına kadar uzanan AB sınırları, ulus devletlerin ürettiği ve kendinden olmayanı ötekileştiren “nefret politikaları” nedeniyle mülteci mezarlığına dönüştü.
12 Aralık 2021
Murat Bay
“Direnç” makaleleri yazı dizisi başlıyor
Türkiye'den IPS İletişim Vakfı/bianet’in de paydaşlarından olduğu uluslararası Direnç Projesi kapsamında medyada nefret söylemi ve dezenformasyon konularını örneklendiren eleştiri yazılarının yer aldığı bir yazı dizisi başlıyor.
7 Aralık 2021
Hrant Dink Vakfı'ndan "Nefret Söylemi Dijital Arşivi"
Nefret Söylemi Dijital Arşivi, 10 yıllık yazılı basının taranması ile tespit edilen yaklaşık 16.500 haber ve köşe yazısından oluşuyor.
7 Eylül 2021
MEDYANIN 2019 KARNESİ
Bir senede 5 bin 515 nefret söylemi
Hrant Dink Vakfı'nın hazırladığı Medyada Nefret Söylemi ve Ayrımcı Söylem Raporu'na göre, 2019’da 80 farklı grup hakkında 5 bin 515 nefret söylemi üretildi.
18 Eylül 2020
Medyanın Nefret Söylemi Karnesi: 4 Ayda 1575 Nefret Söylemi
Hrant Dink Vakfı’nın 2019 Mayıs-Haziran-Temmuz-Ağustos aylarını kapsayan ‘Medyada Nefret Söylemi' raporuna göre en çok nefret söylemine maruz kalan grup Suriyeliler, Rumlar, Yunanlar ve Yahudiler.
18 Aralık 2019
Medyanın 2018 Nefret Söylemi Karnesi
Hrant Dink Vakfı'nın hazırladığı Medyada Nefret Söylemi ve Ayrımcı Söylem Raporu'na göre, 2018 yılında 98 farklı grup hakkında 6 bin 517 nefret söylemi üretildi.
13 Eylül 2019
Hikmet Adal
Sosyal Medyada Ayrımcılıkla Mücadele Tartışılacak
Hrant Dink Vakfı'nın düzenlediği “Medyada Ayrımcılık ve Nefret: Sosyal medya, farklılıkların temsili ve ayrımcılıkla mücadele” başlıklı bir paneli yarın Boğaziçi Üniversitesi'nde gerçekleşecek.
22 Ekim 2014
İHD Yeni Akit'in THY'de Dağıtılmamasını İstedi
İHD İstanbul, Ulaştırma Bakanlığı'ndan "yahudi düşmanlığı üretildiği" için THY seferlerinde Yeni Akit dağıtılmaması istedi. Eren Keskin başvurunun nedenini anlattı, Basın Konseyi'nden Turenç basını nefret söylemi konusunda uyardı.
25 Eylül 2014
Elif Akgül
Gazeteciler İçin LGBTİ Haberciliği Rehberi Çıktı
Kaos GL ve Pembe Hayat derneklerinin hazırladığı rehberde “Gazeteciler cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği konulu haberler yaparken nelere dikkat etmeliler?” sorusu cevaplanıyor.
9 Temmuz 2014
PROF. DR. İNCEOĞLU DEĞERLENDİRDİ
"Medyanın Sorumluluğu Halka Karşıdır, Bayrağa Değil"
Prof. İnceoğlu, "bayrak indirme" olayı üzerine medyada yeniden yer bulan milliyetçi söylemin nefret suçlarını teşvik ettiğini belirterek "Türkiye'nin ihtiyacı barış gazeteciliği" diyor.
11 Haziran 2014
Elif Akgül
MEDYADA NEFRET SÖYLEMİ
Yeni Akit'in "Sapkın" Haberine Dava
Yeni Akit 'e LGBT'lere yönelik "Sapkınlar Okullara Sızdı" haberinden kamu davası açılıyor. KaosGL "Bu dava, Yeni Akit’ten önce yargıçlara, savcılara, kolluk kuvvetlerine, siyasilere bir mesaj versin" diyor.
15 Temmuz 2013
Çiçek Tahaoğlu
PANEL
Hrant'tan Sonra Ne Değişti?
Medya Etiği Platformu'nun medya ve nefret söylemini masaya yatırdığı panelinde, Dink cinayetinde medyanın rolü ile cinayetten sonraki altı yılda medyadaki değişim tartışıldı.
21 Ocak 2013
Nefret, Düşmanlık ve Savaş Söylemi Üzerinden Yayılıyor
2012 yılının ikinci dört ayının incelendiği Medyada Nefret Söylemi İzlenme Raporu'na göre nefret söylemi kapsamında değerlendirilen içerik sayısı daha önceki dönemlere göre yükselirken, nefret söylemini en çok kullanan gazeteler Milli Gazete, Yeni Akit, Ortadoğu ve Yeniçağ.
23 Ekim 2012
KAOS GL MEDYA RAPORU
Mayıs Medyasında 405 Kez LGBT
Kaos GL, LGBT'lerle ilgili haberleri tarayarak hazırladığı medya raporunu yayınladı. Mayıs 2012’de medyada LGBT’lerin geçtiği 405 haber yer aldı. Bunlardan sadece 127’si insan haklarına duyarlıydı.
31 Temmuz 2012
MEDYADA NEFRET SÖYLEMİ:
Medyada Nefret Kürtleri ve Ermenileri Hedef Aldı
Medyada Nefret Söylemi İzleme Raporu, Mayıs-Ağustos döneminde medyanın ürettiği nefret söyleminin en çok Ermenileri ve Kürtleri hedef aldığını gösteriyor.
28 Ekim 2011
İDİL ENGİNDENİZ'DEN
Uzun Soluklu Bir Linç Örneği: Medyada LGBTT Kişiler
Linç, kısa süreli ve hemen sonuç veren bir saldırıyı ifade ederken, medyanın LGBTT kişilere yaklaşımı uzun soluklu bir linç örneği olarak o kadar da dikkat çekmiyor galiba...
8 Ocak 2011
İdil Engindeniz
ARA
bianet'i sosyal medyada takip edin,
önce siz öğrenin.
facebook
twitter
youtube
instagram
bianet bültene abone olun
bianet'i sosyal medyada takip edin,
önce siz öğrenin.
facebook
twitter
youtube
instagram
bianet bültene abone olun
GÜNCEL
bianet'ten bildirimler
bianet'in özel bildirimlerine izin vererek önemli gelişmelerden haberdar olabilirsiniz.
Sonra Hatırlat
İzin Ver