ENGLISH
KURDÎ
biamag
Haberler
Yazarlar
Galeriler
Dosyalar
Kitaplık
Kategoriler
ENGLISH
KURDÎ
bianet
biamag
english
kurdî
BÖLÜMLER
Haberler
Yazarlar
Özel Dosyalar
Projeler
Kitaplık
Galeriler
Sitede Ara
KATEGORİLER
SOSYAL MEDYA
Facebook
Twitter
Youtube
Instagram
RSS
E-bülten
KURUMSAL
Hakkımızda
İletişim
KVKK Politikası
Gizlilik Sözleşmesi
Kürt Yayıncılığında Dergicilik
etiketli haberler
WEBINAR DİZİSİ
Nagihan Akarsel “Kürt Kadın Dergilerini ve Dergiciliğini” anlattı
Akarsel Roza, Jûjin ve Jin û Jiyan dergilerinden bahsederek bunların 1990’ların başından itibaren çalışmalarına başlayan Bağımsız Kürt Kadın Grubu’nun yarattığı etkiyle yayımlanan dergiler olduğunu söyledi.
29 Nisan 2021
WEBİNAR DİZİSİ - 9
"Kürt Yayıncılığında Dergicilik"te Kürt Kadın Dergileri konuşulacak
IPS İletişim Vakfı/bianet'in Zan Enstitü ile birlikte düzenlediği ve Nisan ayı boyunca devam edecek olan "Kürt Yayıncılığında Dergicilik" webinar dizisi, "Kürt Kadın Dergileri ve Dergiciliği" webinarı ile devam ediyor. Nagihan Akarsel’in panelist olduğu etkinlikte Kibriye Evren kolaylaştırıcılık yapacak.
23 Nisan 2021
WEBİNAR DİZİSİ
Günay Aslan: Kürt hareketi dergiler aracılığıyla örgütlenmeyi hedefliyordu
Gazeteci Günay Aslan, “Beraber çalıştığım arkadaşlarımın büyük çoğunluğu alaylıydı. Kürtelerin sesi ve soluğu olmak gibi ulvi bir görev edindiklerini düşünüyorlardı” dedi.
22 Nisan 2021
Ferid Demirel
WEBİNAR DİZİSİ
Süleyman Çevik: Türkiye’de Kürtçe yayıncılık ‘usul dışı’ olarak görülüyor
Çok zorlu ve zahmetli süreçlerden geçtiklerini belirterek günümüze kadar yayını devam ettirdiklerini belirten Süleyman Çevik, ancak sonuçlarına baktığında bu kadar zahmete değen bir iş yaptıkları için keyif aldıklarını söyledi.
15 Nisan 2021
Ferid Demirel
WEBİNAR DİZİSİ - 7
Süleyman Çevik 30. yılında Nûbihar Dergisini anlatacak
IPS İletişim Vakfı/bianet'in Zan Enstitü ile birlikte düzenlediği ve Nisan ayı boyunca sürecek olan "Kürt Yayıncılığında Dergicilik" webinar dizisi, "Kürt Dergiciliğinde Bir Uzun Soluk: Nûbihar" konusu ile devam ediyor. Derginin Yayın Yönetmeni Süleyman Çevik’in panelist olduğu etkinlikte Ferid Demirel kolaylaştırıcılık yapacak.
9 Nisan 2021
WEBİNAR DİZİSİ
Engin Sustam: Rewşen Dergisi bir okul görevi görüyordu
Engin Sustam Rewşen dergisi ve ardılları için şunu söylüyor: "Türkiye Cumhuriyetin çok uzun erimli Kürtçe yasağından sonra Rewşen geleneği belki de ilk kez farklı lehçeleri, alfabelerinde denenmesi açısından bir laboratuvar görevi gördü."
6 Nisan 2021
Ferid Demirel
WEBİNAR DİZİSİ - 8
Günay Aslan "Kürt Yayıncılığında Dergi Haberciliği"ni anlatacak
IPS İletişim Vakfı/bianet'in Zan Enstitü ile birlikte düzenlediği ve Nisan ayı boyunca devam edecek olan "Kürt Yayıncılığında Dergicilik" webinar dizisi, "Kürt Yayıncılığında Dergi Haberciliği" konusu ile devam ediyor. Günay Aslan'ın panelist olduğu etkinlikte Ferid Demirel kolaylaştırıcılık yapacak.
2 Nisan 2021
WEBİNAR DİZİSİ
Engin Sustam 90'lar Kürt Dergiciliğini ve Rewşen geleneğini anlattı
Engin Sustam programda Rewşen dergisini çıkaran ve yazan ekibin idealist, romantik ve antikolonyal bir fikre sahip olduklarını belirtti.
1 Nisan 2021
Adnan Çelik: Dergilerde dönemin hâkim ideolojik gerilimlerinin izi vardı
Avrupa'da Soğuk Savaş döneminde yayınlanan Kürt dergilerini anlatan Adnan Çelik: "Genel olarak dergilerde İkinci ve Üçüncü Dünya’ya yönelik bir sempati vardı. Sovyet komünizmi özellikle öğrenci hareketi içerisinde çok popülerdi."
30 Mart 2021
Ferid Demirel
WEBİNAR DİZİSİ - 5
"90’larda Kürtçe Dergicilik ve Rewşen Geleneği" konuşulacak
"Kürt Yayıncılığında Dergicilik" Webinar dizisi "1990'larda Kürtçe Dergicilik ve Rewşen Geleneği" konusu ile devam ediyor. Engin Sustam'ın konuşmacı olacağı programın kolaylaştırıcısı ise Namık Kemal Dinç olacak.
26 Mart 2021
WEBİNAR DİZİSİ
Adnan Çelik Soğuk Savaş Döneminde Avrupa’daki Kürt Dergiciliğini anlattı
“Soğuk Savaş Gölgesinde Avrupa’da Kürt Mücadelesi: Siyasi Kültürel Ağların Yaratılmasının Bir Aracı Olarak Dergiler” Webinarında Adnan Çelik, o dönem Kürt aydınlarının Avrupa’daki faaliyetlerini ve bunun sonucunda ortaya çıkan dergileri anlattı.
25 Mart 2021
"KÜRT YAYINCILIĞINDA DERGİCİLİK"
Ronayi Önen: Hawar yazılı dilin standartlaşmasının temelini attı
Hawar ile ilgili çalışmalarıyla bilinen Ronayi Önen: “Hawar öncelikle Kürt dilini çok etkiledi. Yazılı dilin standartlaşmasının temelini attı. Bu temel kendinden sonraki çalışmaların önünü açtı. Günümüze kadar da dil ile ilgili çalışmaları etkiliyor.”
22 Mart 2021
Ferid Demirel
WEBİNAR DİZİSİ - 4
“Kürt Yayıncılığında Dergicilik” dizisi Avrupa’daki Kürt dergileri ile devam ediyor
IPS İletişim Vakfı/bianet'in Zan Enstitü ile birlikte düzenlediği "Kürt Yayıncılığında Dergicilik" webinar dizisi, “Soğuk Savaş’ın Gölgesinde Avrupa'da Kürt Mücadelesi: Siyasi ve Kültürel Ağların Yaratılmasının Bir Aracı Olarak Dergiler” konusu ile devam edecek.
19 Mart 2021
"KÜRT YAYINCILIĞINDA DERGİCİLİK" WEBİNAR DİZİSİ
Ronayi Önen: Hawar ulus yaratma sürecinde dili ön plana çıkardı
Ronayi Önen Hawar’ı ortaya çıkaran kadronun kendilerinden önceki basın yayın geleneğine dayandıklarını belirterek Celadet Bedirxan ve arkadaşlarının bu tecrübelerden yararlandıklarını kaydetti.
18 Mart 2021
Tahir Baykuşak: Rojî Kurd Kürt ulusal yayını olarak kabul görüyor
Tahir Baykuşak Rojî Kurd’ün içerik, biçim ve yapısı itibariyle bir Kürt ulusal yayını olarak kabul gördüğünü söyledi. Rojî Kurd dergisinin “Kürtlerle ilgili bilimsel araştırma ve çalışmaları yayınlamayı” amaç edindiğini belirten Baykuşak bu amacın bir yere kadar gerçekleştiğini kaydetti.
15 Mart 2021
Ferid Demirel
WEBİNAR DİZİSİ - 3
"Kürt Yayıncılığında Dergicilik"te sıra Hawar Dergisi'nde
IPS İletişim Vakfı/bianet'in Zan Enstitü ile birlikte düzenlediği "Kürt Yayıncılığında Dergicilik" webinar dizisi, "Ulusal Kimlik İnşası ve Basın Bağlamında Hawar Dergisi" webinarı ile devam edecek.
12 Mart 2021
"KÜRT YAYINCILIĞINDA DERGİCİLİK" WEBİNAR DİZİSİ
Tahir Baykuşak: "Roji Kurd, Kürt kültürüne katkı sağlamıştır"
“Kürt Yayıncılığında Dergicilik” webinar dizisinin ikincisinde konuşan Tahir Baykuşak, "Rojî Kurd" Dergisi'nin yüksekokul tahsilini gören Kürt gençlerinin öncülüğünde ortaya çıkmış, Kürt kültürü ve Kürt sorununa dair yazılara yer veren bir dergi olduğunu söyledi.
11 Mart 2021
"KÜRT YAYINCILIĞINDA DERGİCİLİK" WEBİNAR DİZİSİ
Serdar Ay: “Dergiler Kürtler için kendilerini ifade etme aracıdır”
“Kürt Yayıncılığında Dergicilik” webinar dizisinin ilkinde konuşan Serdar Ay, Kürt dergiciliği, "sansür şartlarına bir karşı çıkış yoludur. Dergilerin Kürt yazarların okulu” olduğunu söyledi.
4 Mart 2021
WEBİNAR DİZİSİ
"Kürt Yayıncılığında Dergicilik Webinar Dizisi" 3 Mart'ta
IPS İletişim Vakfı/ bianet, Zan Enstitü ile birlikte "Kürt Yayıncılığında Dergicilik" başlıklı bir webinar dizisi düzenliyor. Webinar dizisinin ilki 3 Mart günü saat 19.00'da.
26 Şubat 2021
ARA
bianet'i sosyal medyada takip edin,
önce siz öğrenin.
facebook
twitter
youtube
instagram
bianet bültene abone olun
bianet'i sosyal medyada takip edin,
önce siz öğrenin.
facebook
twitter
youtube
instagram
bianet bültene abone olun
GÜNCEL
bianet'ten bildirimler
bianet'in özel bildirimlerine izin vererek önemli gelişmelerden haberdar olabilirsiniz.
Sonra Hatırlat
İzin Ver