Ara Ana Sayfa
bianet-Bağımsız İletişim Ağı
Menü GösterMenü Gizle
Yayın Tarihi: 9 Haziran 2020 13:22
 ~ Son Güncelleme: 9 Haziran 2020 13:38
3 dk Okuma

PROF. DR. AYŞE ERZAN’DAN

Siyah Sivrisinekler Hastalık Taşıyor

Siyah sivrisinekler sıcak kanlı hayvanların, bu arada bizim, kanımızı emerek beslendikleri için, hasta bir kişiden aldıkları kanda eğer mikrop varsa, bizi ısırdıklarında o mikrobu bize de aktarıyorlar.
Siyah Sivrisinekler Hastalık Taşıyor
Fizikçi, akademisyen (Prof. Dr.), İstanbul Teknik Üniversitesi Fizik Bölümü'nden emekli oldu.  Ortadoğu Teknik Üniversitesi, İsveç, İtalya, İsviçre, Portekiz, Almanya ve Hollanda’da istatistiksel fizik alanında araştırmacı ve...

Fizikçi, akademisyen (Prof. Dr.), İstanbul Teknik Üniversitesi Fizik Bölümü'nden emekli oldu.  Ortadoğu Teknik Üniversitesi, İsveç, İtalya, İsviçre, Portekiz, Almanya ve Hollanda’da istatistiksel fizik alanında araştırmacı ve öğretim üyesi olarak çalıştı. Irak Dünya Mahkemesi Vicdan Jürisi Eş sözcüsüydü. TÜBİTAK Bilim (1997), L’Oreal-UNESCO Avrupa Kıtası “Kadın ve Bilim”  (2003), Rammal (2010) ödüllerini aldı. Academia Europaea ve TWAS (Kalkınmakta olan ülkeler Bilim Akademisi) ve Filistin Bilim ve Teknoloji Akademisi onur üyesidir. European Physical Journal B ve Journal of Statistical Physics’in yayın kurulunda bulundu. Uluslararası Akademiler İnsan Hakları Ağı yönetim kurulu ve Avrupa Bilim Akademileri Birliği (ALLEA) Bilim ve Etik Daimi Komitesi üyeliği yaptı. 

Devamını Göster
ilgili haberler
Sayfa Başına Git