Search Homepage
bianet-Bağımsız İletişim Ağı
Show menuHide menu
Date published: 9 June 2022 13:15
 ~ Modified On: 10 June 2022 13:01
16 min Read

PODCAST AND ARTICLE SERIES BY BİANET AND HMB

Creativity and music: In good times and bad

As creativity studies show, creativity is not something under the monopoly of only individuals with a special talent, it is a capability present in all people and is a result of humanity's collective culture.
Creativity and music: In good times and bad
Lisans eğitimini Boğaziçi Üniversitesi İktisat bölümünde, etnomüzikoloji yüksek lisansını İTÜ MİAM’da, etnomüzikoloji doktorasını New York University’de tamamladı. Akademik araştırmalarında Osmanlı ve Türkiye’de toplumsal cinsiyet, müzik...

Lisans eğitimini Boğaziçi Üniversitesi İktisat bölümünde, etnomüzikoloji yüksek lisansını İTÜ MİAM’da, etnomüzikoloji doktorasını New York University’de tamamladı. Akademik araştırmalarında Osmanlı ve Türkiye’de toplumsal cinsiyet, müzik ve dans, sesin ve gürültünün tarihi; Amerika’daki Osmanlı Diyasporası’nın müzikleri (1890-1970) gibi konulara yoğunlaştı. Bir sanatçı ve besteci olarak aralarında Mardin Bienali’nin de bulunduğu çeşitli etkinliklerde enstelasyonlarıyla yer aldı. Venedik Film Festivali’nde dünya prömiyerini yapan Yuva adlı filme yaptığı müziklerle 2019’da 30. Ankara Uluslararası Film Festivali’nde “En İyi Özgün Film Müziği” ödülünü kazandı. Halen Altınbaş Üniversitesi Sinema TV Bölümü’nde öğretim üyesi olarak çalışıyor.

show more
Back to Top