Search Homepage
bianet-Bağımsız İletişim Ağı
Show menuHide menu
Date published: 24 November 2020 00:00
 ~ Modified On: 26 November 2020 08:55
7 min Read

BY ASLIHAN AYKAÇ

What do solidarity economies offer in times of crisis?

In the absence of an economic concern for public good and a political concern for building an inclusive social contract, solidarity economies stand out as pioneers of social alliance, community building and economic action for the sake of decent human life.
What do solidarity economies offer in times of crisis?
Lisans eğitimini Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümünde tamamladı. Yüksek lisans ve doktora derecelerini Binghamton Üniversitesi Sosyoloji Bölümü’nden aldı. Burada yazdığı doktora tezi...

Lisans eğitimini Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümünde tamamladı. Yüksek lisans ve doktora derecelerini Binghamton Üniversitesi Sosyoloji Bölümü’nden aldı. Burada yazdığı doktora tezi Yeni İşler, Yeni İşçiler adıyla İletişim Yayınları’ndan Türkçe olarak yayımlandı. 2007 yılında Middle East Research Competition fonundan yararlanarak yürüttüğü araştırmanın sonuçları Toplum ve Bilim dergisinde “Karşılaştırmalı Bir Bakış Açısından Sosyal Güvenlik Reformunun Emek Piyasasına Etkisi” başlığıyla yayınlandı. 2014 yılında Fulbright Doktora Sonrası Araştırma Bursunu kazandı ve 2014-15 akademik yılı Rutgers Üniversitesi’nde araştırmacı olarak geçirdi. Bu araştırma 2017 yılında İngiltere’de Routledge yayınlarından Political Economy of Employment Relations: Alternative Theory and Practice adıyla İngilizce olarak yayımlanmıştır. 2018 yılında Metis Yayınlarından çıkan Dayanışma Ekonomileri bu araştırmayı temel almaktadır. Halen Ege Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümünde çalışmaya devam ediyor.

show more
Back to Top