Ara Ana Sayfa
bianet-Bağımsız İletişim Ağı
Menü GösterMenü Gizle
Yayın Tarihi: 30 Mayıs 2018 00:00
 ~ Son Güncelleme: 19 Eylül 2018 12:39
3 dk Okuma

52 ERKEK, 52 HAFTA/ 21 MENDERES SAMANCILAR

Yalancı Cennet

Her ay mutlaka ya bir pavyon kadını öldürülür ya da kadının biri kendisini demir köprüden aşağı atardı. Erkeklerin aralarındaki muhabbet ise hep aynıydı. Kadını demir köprüden atmışlar, canım kardeşim, o da yan masaya yanlış yapmış.
Yalancı Cennet
Sinema oyuncusu, senaryo, şiir, şarkı sözü ve öyküler yazıyor. Yılmaz Duru‘nun yönettiği İnce Memed Vuruldu filmiyle sinemaya adım attı. "Kara Çarşaflı Gelin", "Sis", "Zıkkımın Kökü",...

Sinema oyuncusu, senaryo, şiir, şarkı sözü ve öyküler yazıyor. Yılmaz Duru‘nun yönettiği İnce Memed Vuruldu filmiyle sinemaya adım attı. "Kara Çarşaflı Gelin", "Sis", "Zıkkımın Kökü", "Dönersen Islık Çal", "Soğuk Geceler", "Bereketli Topraklar Üzerinde" filmlerinde rol alarak sesini duyurdu. Üç kez en iyi erkek oyuncu (Zıkkımın Kökü-1993 Adana Altın Koza, Babamın Kanatları- 2016 Sinema Yazarları Derneği), iki kez en iyi yardımcı erkek oyuncu (Sis-1989 Antalya Altın Portakal, Gözetleme Kulesi- 2012 Altın Koza) ödülleri aldı. Uluslararası birçok yapımda da rol aldı. 1954, Adana doğumlu, sekiz çocuklu bir ailenin son çocuğu. 

 

Devamını Göster
Sayfa Başına Git