Ara Ana Sayfa
bianet-Bağımsız İletişim Ağı
Menü GösterMenü Gizle
Yayın Tarihi: 31 Ekim 2021 00:00
 ~ Son Güncelleme: 31 Ekim 2021 10:24
5 dk Okuma

SELAHATTİN DEMİRTAŞ EDİRNE HAPİSHANESİ'NDEN YAZDI

Erdem

Bazen benzerlerimize karşı bile bu savaşı veririz; sevgilimiz, eşimiz, kardeşimiz, çocuğumuz daha çok, daha çok bize benzesin isteriz. Aksi taktirde kendimizi asla güvende hissedemeyiz. Peki niye böyle manyakça davranıyoruz? Hepimiz megaloman mıyız?
Erdem
Siyasetçi, avukat, yazar, şair, ressam, çizer. İşçi bir baba ile ev kadını bir annenin yedi çocuğundan ikincisi. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu. 2004'te İHD Diyarbakır Şube Başkanı...

Siyasetçi, avukat, yazar, şair, ressam, çizer. İşçi bir baba ile ev kadını bir annenin yedi çocuğundan ikincisi. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu. 2004'te İHD Diyarbakır Şube Başkanı oldu. 2007 seçimlerinde Diyarbakır milletvekili seçildi.

2014'te Figen Yüksekdağ ile birlikte, çeşitli partilerin ve siyasi oluşumların bir araya gelerek kurduğu Halkların Demokrasi Partisinin (HDP) eş genel başkanlığına seçildi. Bu görevini sürdürürken ve İstanbul milletvekiliyken 4 Kasım 2016 gecesi, HDP’li 10 milletvekili ile birlikte gözaltına alındı, tutuklandı. 

Hapishanede yazdığı Seher (2017) ve Devran (2019) adlarında iki öykü kitabı ile Leylan (2020) ve Efsun (2021) adlarında iki romanı yayımlandı. Bunların yanı sıra, yaptığı şarkılar çeşitli sanatçılar tarafından seslendirildi.  Ayrıca yayımlanmış resim, kara kalem ve karikatür çalışmaları da bulunuyor. 

10 Nisan 1973’te Diyarbakır’ın merkez Sur ilçesinin Suriçi semtinde doğdu. Halen, Edirne F Tipi Yüksek Güvenlikli Cezaevinde tutuluyor. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin (AİHM) "serbest bırakılsın" kararına rağmen serbest bırakılmıyor. 

Devamını Göster
ilgili haberler
Sayfa Başına Git