Ara Ana Sayfa
bianet-Bağımsız İletişim Ağı
Menü GösterMenü Gizle
Yayın Tarihi: 8 Haziran 2021 04:58
 ~ Son Güncelleme: 8 Haziran 2021 14:02
4 dk Okuma

YEĞENİ GAZETECİ VEYSİ POLAT YAZDI

Gazeteci Hafız Akdemir cinayeti, Hizbullah ve kayıp silahlar

Dayım Hafız Akdemir 29 yıl önce bugün Diyarbakır'da katledildi. Cinayetin tek görgü tanığı bendim, mahkeme ifademe bile başvurmadı. Cinayetten müebbet hapse mahkum C.Y. aramızda.
Gazeteci Hafız Akdemir cinayeti, Hizbullah ve kayıp silahlar
Gazeteci. 1976'da Diyarbakır’da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Diyarbakır’da, lise öğrenimini İstanbul’da tamamladı. 1991'deÖzgür Gündem Gazetesi’nde ofisboy olarak işe başladı. 8 Haziran 1992’de dayısı Özgür...

Gazeteci. 1976'da Diyarbakır’da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Diyarbakır’da, lise öğrenimini İstanbul’da tamamladı. 1991'deÖzgür Gündem Gazetesi’nde ofisboy olarak işe başladı. 8 Haziran 1992’de dayısı Özgür Gündem muhabiri Hafız Akdemir ile birlikte evinden işyerine giderken silahlı saldırıya uğradı. Tehditler nedeniyle İstanbul’a taşındı ve gazeteciliğe başladı. Özgür Gündem Gazetesi’nin İstanbul merkezinde muhabirlik yaptı. 2002’de yayın hayatına başlayan Dicle Haber Ajansı’nın kurucuları arasında yer aldı ve ilk haber müdürlüğünü yaptı. 2008-2012 tarihleri arasında Taraf gazetesinde editörlük ve Politika Haber Servisi Şefliği, Radikal 2’de yazıları yayınlandı. 2013’te Hawara Lice-Lice’nin Feryadı isimli belgesel film çekti. Aynı yıl Diyarbakır’a dönerek, Abori isimli Türkiye’nin ilk Türkçe ve Kürtçe ekonomi dergisinin Genel Yayın Yönetmenliğini üstlendi. Aktif gazeteciliğe devam ediyor, Güneydoğu Ekpres Gazetesi’nde köşe yazarlığı yapıyor.

Devamını Göster
ilgili haberler
Sayfa Başına Git