Ara Ana Sayfa
bianet-Bağımsız İletişim Ağı
Menü GösterMenü Gizle
Yayın Tarihi: 12 Aralık 2020 00:00
 ~ Son Güncelleme: 22 Nisan 2022 01:13
14 dk Okuma

MERYEM KORAY’DAN

Global vatandaşlık ya da yeryüzü vatandaşlığı

İnsanlığın tüm çeşitliliğine rağmen tek ve aynı olduğu, aynı gezegeni paylaştığı, ortak küresel sorunları olduğu konusunda bir farkındalık ve bilinç geliştirebilir, ortak ve bütünlükçü arayışlara yönelebilirsek küreselleşme de, insanlık da değişebilir.
Global vatandaşlık ya da yeryüzü vatandaşlığı
Akademisyen, Prof. Dr., Sosyal politika alanında istihdam ve çalışma ilişkileri, Avrupa Toplum Modeli ve küreselleşme üzerinde çalışıyor. Yıldız Teknik Üniversitesi Siyaset ve Uluslararası İlişkiler Bölümü’nde öğretim...

Akademisyen, Prof. Dr., Sosyal politika alanında istihdam ve çalışma ilişkileri, Avrupa Toplum Modeli ve küreselleşme üzerinde çalışıyor. Yıldız Teknik Üniversitesi Siyaset ve Uluslararası İlişkiler Bölümü’nde öğretim üyesiyken emekli oldu. 1974'te İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni bitirdi, bir süre avukat olarak çalıştı. Akademik hayata Ege Üniversitesi’nde katıldı. Yazdığı kitaplar arasında, Sosyal Politika, Avrupa Toplum Modeli, Gıda Sektöründe Çalışan Kadınların Durumu, (Sevda Tunçbilek ve Tunç Demirbilek ile birlikte), Türkiye’de Kadınlar, Değişen Koşullarda Sendikacılık, Çalışma Yaşamında Kadın Gerçekleri, Devlet-Kadın-Siyaset, (Şirin Tekeli ile birlikte) yer alıyor. 

Devamını Göster
Sayfa Başına Git