Ayşegül Özbek'in editörlüğündeki biamag'da bu hafta okuyacaklarınız...
o Esma Çakır, İtalyalı yönetmen Federico Fellini'nin "La Dolce Vita"sına ilham veren Ayşe Nana'yı yazdı. Nana'nın Roma'da yaşayan kızı Sara Pastore annesini Çakır'a anlattı.
o Sinem Taş, Yeryüzünden İnsan Hikayeleri başlıklı foto röportaj serisine "Nouhalia" ile devam ediyor: "İnsanlar hayal kurmakta özgürdür. Dilediğiniz hayali kurun ve onun peşinden gidin. Toplum ne düşünür diye endişelenmeyin. Toplum dediğiniz sizsiniz."
o Arif Şentek, iki direnişçi kadının hikayesini yazısında buluşturdu. Geçen yüzyılın siyasal gelişmeleri ve mimarlık etkinlikleri içinde önemli konumlarda yer almış Margarete Schütte-Lihotzky ve onun kitabını Türkçeye kazandıran Suzan Zengin.
o Murat Türker, Amsterdam'da 32. kez düzenlenen uluslararası belgesel film festivali IDFA'da En İyi Hollanda Belgeseli Ödülünü kazanan "Sıddık ve Pars"ı kaleme aldı.
o Şeyhmus Diken, her sene farklı bir başlıkla çıkan Metis Ajanda'yı anlattı: Zaman içinde böceklerden, onca kitaba zarar verecek olan haşereden koruyucu melek Ya Kebikeç.
o İstem Özdilek, Çayan Okuduci'nin üç yıl aradan sonra çıkan yeni kitabı "Ecmain" üzerine yazdı: Çağımızın sorunsallarını okuyanı da yanına alarak, dizelerin rehberliğinde, fener tutan, yolculuğa davet eden şiirler.
o Yazar Ayşegül Devecioğlu'nun yeni kitabı "Güzel Ölümün Öyküsü"nü Şadiye Dönümcü yazdı.
o Foça'nın Çöpsüz Bakkal'ı, çöp üretmemek, mevcut şeyleri tekrar tekrar kullanmak, doğaya bıraktığımız atığı en aza indirmek gibi bir ideal sunuyor. Kurucularından Menekşe Onukar anlattı.
o İkinci romanı "Bekleyişin Şarkısı" okurla buluşan Mehtap Ceyran, "Yaşarken ve yazarken yolumu bulmamı sağlayan temel şey, zekadan önce sezgilerimdir. Sezgilerim beni parçaya bakmaya yöneltir. Hakikati parçada ararım, bütünde değil" diyor. Ceyran, Evrim Kepenek'in sorularını yanıtladı.
o Atölye Bia katılımcılarından Aynur Baytekin, zengin tabiatı ve huzur dolu atmosferiyle Yedigöller Milli Parkı'nda geçirdiği bir günü aktardı. (AÖ)