Gazeteci ve akademisyen Kürşat Bumin bugün İstanbul Bebek Camisi’nde kılınan cenaze namazının ardından toprağa verilmek üzere İzmir’e uğurlandı.
Bumin’in eşi Tülin Bumin ve oğlu Kerem Bumin taziyeleri kabul etti.
Cenaze namazına Kürşat Bumin’in ailesinin yanı sıra eski Başbakanlardan Ahmet Davutoğlu, eski Vatikan Büyükelçisi Prof. Dr. Kenan Gürsoy ile gazeteci ve yazarlar Ümit Fırat, Ali Bulaç, Yıldıray Oğur, Şahin Alpay, Vivet Kanetti Uluç, Ali Bayramoğlu, Ömer Laçiner, Nuray Mert, yazar Ayşegül Devecioğlu, Ahmet Hakan, Murat Aksoy, Mustafa Paçal, Seyfettin Gürsel, Arat Dink katıldı.
Ayrıca Bumin’in öğrencileri de cenazede yer aldı.
Bumin, yarın İzmir’de Alsancak Hocazade Camisi’ndeki ikindi namazından sonra toprağa verilecek.
Bir süredir kanser tedavisi gören 71 yaşındaki Kürşat Bumin tedavi gördüğü hastanede 13 Kasım Salı günü hayatını kaybetmişti.
TIKLAYIN - Gazeteci-Akademisyen Kürşat Bumin Veda Etti
Kürşat Bumin hakkında
Ankara Üniversitesi’nin Dil Tarih Coğrafya Fakültesi’nden (DTCF) mezun oldu. 1972 ve 1980 yılları arasında Fransa’da siyaset felsefesine ilişkin çeşitli çalışmalar ve makaleler üretti.
On yıl boyunca Ege Üniversitesi’nin Felsefe Bölümü’nde, ardından 1998’den itibaren Bilgi Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde de ders verdi.
Bumin Bilgi Üniversitesi'nde son dersini 27 Mayıs 2016'da verdi.
Kürşat Bumin hocanın 27 Mayıs 2016'da verdiği son ders. Kürşat Bumin, Türkiye'de eleştirel düşüncenin gelişmesi için hep çalıştı, üretti. Fakültemize kuruluşundan itibaren yaptığı katkılarla, verdiği derslerle aklımızın en aydınlık köşesinde hiç unutulmayacak. #KürşatBumin pic.twitter.com/EtrIqLXOns
— BİLGİ İletişim Fak. (@ifbilgi) November 13, 2018
2000-2002 arası Bilgi Üniversitesi’nin desteğiyle Alper Görmüş ve Ümit Kıvanç’la medyakronik internet sitesini yürüttü.
1947 Sivas Yıldızeli doğumlu.
Kitapları: Sivil Toplum ve Devlet (1981), Batı’da Devlet ve Çocuk (1983), Demokrasi Arayışında Kent (1986),Okulumuz, Resmi İdeolojimiz ve Politikaya Övgü (1997), MedyaKronik (1998),Hukuksuzluğun Günlüğü (2002), Otoriter Demagoji Farklı Ol, Benim Gibi Ol (2002). (EKN)
* Bu haberde Gazete Duvar ve Hürriyet’ten yararlandık.
** Fotoğraf: Gazete Duvar