Ara Ana Sayfa
bianet-Bağımsız İletişim Ağı
Menü GösterMenü Gizle
Yayın Tarihi: 14 Temmuz 2021 00:00
 ~ Son Güncelleme: 14 Temmuz 2021 08:48
7 dk Okuma

Uğur Bey’in eşi değil, Dr. Özlem Türeci

Kadınlara atfedilen roller, onları sıkıştırmaya çalıştığımız kalıplar, şu anda milyonlarca insanın hayatını etkileyecek olan bir aşının geliştirilmesinde çok önemli rol oynayan bilim insanı Dr. Özlem Türeci’nin bu başarısıyla temsil edilmemesine de sebep oluyor.
Uğur Bey’in eşi değil, Dr. Özlem Türeci
Lisans eğitimini Acıbadem Üniversitesi Psikoloji bölümünde 2020'de tamamladı. Lisans süresince çeşitli sosyal gruplara yönelik kalıp yargı içeriklerinin medyadaki temsilleri ve tutumlara etkisi konularında çalışmalar yürüttü....

Lisans eğitimini Acıbadem Üniversitesi Psikoloji bölümünde 2020'de tamamladı. Lisans süresince çeşitli sosyal gruplara yönelik kalıp yargı içeriklerinin medyadaki temsilleri ve tutumlara etkisi konularında çalışmalar yürüttü. Şu anda Koç Üniversitesi’nde Sosyal/Örgütsel Psikoloji alt alanında Prof. Dr. Zeynep Cemalcılar danışmanlığında yüksek lisans eğitimine devam ediyor. Kalıp yargılar, kolektif eylem, gruplar arası ilişkiler ve bunların sosyal medyadaki yansımalarına ilgi duyuyor. Koç Üniversitesi Sosyal Etkileşim ve Medya Laboratuvarı’nda araştırma asistanı olarak görev yapıyor.

 

Devamını Göster
Sayfa Başına Git