Ara Ana Sayfa
bianet-Bağımsız İletişim Ağı
Menü GösterMenü Gizle
Yayın Tarihi: 27 Ocak 2021 00:00
 ~ Son Güncelleme: 27 Ocak 2021 23:10
10 dk Okuma

CİNSEL ŞİDDET VE BEYANI-3

Cinsel şiddete dair suskunluğun sosyal, kültürel, psikolojik boyutları

Tüm bunlar temel insan haklarına; fırsat, kaynak ve hizmetlere erişimde bireyin cinsiyeti ile ilişkili özellikler nedeniyle ayrımcılığa/şiddete uğramasına neden olur. Bu ayrımcılıktan en fazla kadınlar ve LGBTİ+ bireyler olumsuz etkilenir.
Cinsel şiddete dair suskunluğun sosyal, kültürel, psikolojik boyutları
Tıp fakültesini ve psikiyatri ihtisasını Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde tamamladı. İstanbul Kültür Üniversitesi Psikoloji Bölümü’nde yarı zamanlı, doktor öğretim görevlisi. İzmir’deki muayenehanesinde çalışıyor. Türkiye Psikiyatri Derneği (TPD)...

Tıp fakültesini ve psikiyatri ihtisasını Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde tamamladı.

İstanbul Kültür Üniversitesi Psikoloji Bölümü’nde yarı zamanlı, doktor öğretim görevlisi. İzmir’deki muayenehanesinde çalışıyor.

Türkiye Psikiyatri Derneği (TPD) ve Anadolu Psikoterapi Derneği’nin Bilişsel Davranışçı Psikoterapiler eğitimcilerindendir. Academy of Cognitive Therapy onaylı “International Diplomate” ve Bilişsel Davranışçı Terapist.

Cinsel Terapist olarak The European Federation of Sexology & The European Society for Sexual Medicine “International Psychosexual Therapist” unvanını aldı.

TPD Medya ve Ruh Sağlığı Çalışma Birimi eş koordinatörüdür. TPD Kadın Ruh Sağlığı, Bilişsel Davranışçı Psikoterapiler, Medya ve Ruh Sağlığı, Telepsikiyatri, Cinsellik ve Cinsel Bozukluklar, Erişkinlerde Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Bozukluğu, Ruhsal Travma ve Afet Psikiyatrisi Çalışma Birimi üyesidir. JBCBPR yayın danışma kurulu üyesidir. TPD, İzmir Tabip Odası, Anadolu Psikoterapi Derneği, Academy of Cognitive Therapy, Kognitif ve Davranış Terapileri Derneği, Bilişsel Davranışçı Psikoterapiler Derneği, Aids ve Cinsel Yolla Bulaşan Hastalıklar Derneği üyesi. 

Dikkat Eksikliği Hiperaktivite Bozukluğu El Kitabı, Klinik Uygulamada Bilişsel Davranışçı Terapi kitaplarında bölüm yazarlığı yapmıştır. Psikeart Dergisi, Rağmen Kitap Dizisi, Bavul Dergi ve Psychologies Türkiye Dergisi yazarlarındandır. İnsan davranışı, ilişkiler, toplumsal cinsiyet eşitliği, ruh sağlığı ve psikoterapiler konularında kurs ve atölye çalışmaları düzenlemekte, sosyal sorumluluk projeleri ve kongrelerde eğitmen/konuşmacı olarak görev alıyor.

Devamını Göster
ilgili haberler
Sayfa Başına Git