Ara Ana Sayfa
bianet-Bağımsız İletişim Ağı
Menü GösterMenü Gizle
Yayın Tarihi: 18 Nisan 2018 00:00
 ~ Son Güncelleme: 18 Nisan 2018 17:00
12 dk Okuma

52 ERKEK 52 HAFTA / 15 ALPER HASANOĞLU

Erkek Olmanın Laneti…

Oysa şiddet iktidarsızlık duygusunu ve olumsuz kendilik imajını güçlendirmekten başka bir işe yaramaz. Bunun sonucunda erkekliğin kırılganlığı artar, sahteliği iyice ayyuka çıkar, güvensizlik duygusu güçlendikçe güçlenir.
Erkek Olmanın Laneti…
Haber Yeri
BİA Haber Merkezi
52 erkek 52 hafta
Hekim, terapist, yazar.  2010 yılından bu yana kurucusu olduğu merkezde ekibiyle birlikte klinik çalışmalarını sürdürüyor.  Basel Üniversitesi Psikiyatri'de öğretim görevlisi, Çorlu Devlet Hastanesi'nde pratisyen hekim...

Hekim, terapist, yazar.  2010 yılından bu yana kurucusu olduğu merkezde ekibiyle birlikte klinik çalışmalarını sürdürüyor.  Basel Üniversitesi Psikiyatri'de öğretim görevlisi, Çorlu Devlet Hastanesi'nde pratisyen hekim olarak iki yıl çalıştı. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nde fizyoloji, İsviçre'de  psikiyatri ihtisası yaptı. Fizyoloji ihtisası sırasında stres fizyolojisi ve epilepsi üzerinde çalıştı. Bir Terapistin Arka Bahçesi (2009), Aşkın Halleri (2010), İlişkilerin Günlük Hayatı (2013) kitapları Remzi Kitabevi'nce yayınlandı. 1967 İstanbul doğumlu, İstanbul Erkek Lisesi ve Cerrahpaşa Tıp Fakültesi mezunu. 

Devamını Göster
Hak odaklı, çok sesli, bağımsız gazeteciliği güçlendirmek için bianet desteğinizi bekliyor.
Google ile Katkıda Bulunun
Yayın Tarihi: 22 Aralık 2024 16:32
 ~ Son Güncelleme: 22 Aralık 2024 16:40
2 dk Okuma

Kadınlar Beşiktaş’tan seslendi: Tesadüf değil erkek şiddeti

Kadın cinayetlerinin politik olduğu belirtilen açıklamada, kadın katillerinin sadece “sapıklar, cani ruhlular, uyuşturucu bağımlıları ya da psikolojisi bozuk olanlar” olmadığı ifade edildi.
Görseli Büyüt
Bu görselde, açık bir alanda bir grup insanın bir protesto veya farkındalık etkinliği düzenlediği görülüyor. Katılımcılar, arkada büyük mor bir pankart tutuyor. Pankart üzerinde, kadın cinayetlerine ve erkek şiddetine dikkat çeken ifadeler yer alıyor: "Kadınlar öldürülüyor, katil kim?", "Tesadüf değil, hep erkek!", "Kadın cinayetlerine karşı feministler." gibi mesajlar yazılmış.  Pankartın önünde, yere dizilmiş siyah bloklar üzerine beyaz harflerle "KATİL KİM?" yazısı yer alıyor. Etkinlik alanında, arka planda ağaçlar, binalar ve bir kafeterya bulunuyor. Ortamda bir protesto havası hakim ve katılımcıların yoğunluğu mesajın önemine vurgu yapıyor. Bu tür etkinlikler, kadın hakları ve toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda farkındalık yaratmayı amaçlıyor.
Fotoğraf: Jinnews
ilgili haberler
Yayın Tarihi: 8 Aralık 2024 16:36
 ~ Son Güncelleme: 8 Aralık 2024 16:40
2 dk Okuma

Van Barosu: Rojin’in bedeninde bulunan DNA örneklerinin kime ait olduğu tespit edilmeli

Van Barosu, Rojin Kabaiş'in ölümüne ilişkin hazırlanan ATK raporunun eksiklikler içerdiğini belirtti, dosyadaki çelişkilere itiraz ettiklerini açıkladı.
Görseli Büyüt
Fotoğrafta bir grup kişi, ellerinde bir kadının fotoğrafını taşıyor. Fotoğraflarda, başörtüsü takan ve çizgili bir bluz giyen genç bir kadın görülüyor. Fotoğrafın alt kısmında mor bir şerit üzerinde "Rojin Kabaiş" ismi yazılı. Kadınların yüz ifadeleri ciddi ve odaklanmış, bu da bir anma ya da protesto eylemi olduğunu düşündürüyor.  Arka planda bulanık bir şekilde diğer insanlar ve araçlar görülmekte. Katılımcıların renkli kıyafetleri, olaya dikkat çekmek amacıyla özenle seçilmiş olabilir. Bu görsel, toplumsal bir dayanışmayı, farkındalık yaratma veya adalet talebini temsil ediyor gibi görünüyor.
Fotoğraf: MA
ilgili haberler
bianet günün manşetleri
Sayfa Başına Git