Ara Ana Sayfa
bianet-Bağımsız İletişim Ağı
Menü GösterMenü Gizle
Yayın Tarihi: 5 Mart 2021 00:00
 ~ Son Güncelleme: 5 Mart 2021 00:00
14 dk Okuma

Rosa Luxemburg 150 yaşında ve hala genç

5 Mart 1871’de Polonya’nın Zamosc kentinde dünyaya gelen Alman Marxist politika teorisyeni, filozof ve devrimci Rosa Luxemburg'un hedefi demokratik, adil, eşitlikçi bir yaşam; hayali başka bir siyaset, başka bir yaşam mümkün diyenlerle kolkola olmaktı.
Rosa Luxemburg 150 yaşında ve hala genç
Siyaset bilimci, Prof. Dr., Hacettepe Üniversitesi Kamu Yönetimi ve Türkiye Ortadoğu Amme İdaresi'nde ders verdi. Siyaset teorisi, siyaset felsefesi, ırkçılık, toplumsal cinsiyet ve erkeklik, Alman...

Siyaset bilimci, Prof. Dr., Hacettepe Üniversitesi Kamu Yönetimi ve Türkiye Ortadoğu Amme İdaresi'nde ders verdi. Siyaset teorisi, siyaset felsefesi, ırkçılık, toplumsal cinsiyet ve erkeklik, Alman Politik Düşüncesi (Eleştirel Teori, Muhafazakarlık ve Politik Romantizm) alanlarında yoğunlaşıyor. Almanca ve Türkçe yayınladığı kitapları arasında “Muhafazakar İdeoloji - Din - Siyaset. Korumacılıktan Totalitarizme Alman Ekolü” (Alan Yayıncılık, 2010) ve üç ciltlik “Günümüzde Yeni Siyasal Yaklaşımlar. Eleştiriler - Farklılıklar - Çözüm Arayışları (Doğu Batı Yayınları) yer alıyor. Siyaset bilimi alanındaki lisans, yüksek lisan ve doktora derecelerini Aachen Teknik Üniversitesi'nden aldı.

 

Devamını Göster
ilgili haberler
Sayfa Başına Git