*Fotoğraf: Anadolu Ajansı
Haberin İngilizcesi / Kürtçesi için tıklayın
Hazine ve Maliye Bakanlığı, Türkiye'nin, Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü'ne (OECD) bağlı Mali Eylem Görev Gücü'nün (FATF) gri listesine alınmasıyla ilgili açıklama yaptı.
Açıklamada, "Yapılan uyumluluk çalışmalarına rağmen ülkemizin gri listeye alınması hak edilmeyen bir sonuç ortaya çıkarmıştır. Bundan sonraki süreçte, FATF ve ilgili tüm kurumlarla iş birliği içinde gerekli adımlar atılmaya devam edilecek ve ülkemizin hak etmediği bu listeden en kısa sürede çıkması sağlanacaktır" denildi.
Ürdün ve Mali de listede
Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü'ne (OECD) bağlı Mali Eylem Görev Gücü (FATF), bu hafta Fransa'nın başkenti Paris'te düzenlenen Genel Kurul Toplantısı'nda aldıkları kararları dün (21 Ekim) açıkladı. Türkiye, Ürdün ve Mali kara para aklama ve terörizmin finansmanı ile mücadele konusunda eksiklikleri olduğu gerekçesiyle gri listeye alındı.
Mali Eylem Görev Gücü (FATF) nedir?Kara Paranın Aklanmasının Önlenmesine İlişkin Mali Çalışma Grubu olarak da bilinen ve OECD bünyesinde faaliyet gösteren FATF, G7 ülkelerinin girişimiyle 1989'da kuruldu. Türkiye'nin 24 Eylül 1991'de üye olduğu FATF'nin 37 ülke ve iki bölgesel kuruluş olmak üzere toplam 39 üyesi bulunuyor. FATF, faaliyetlerini, Genel Kurul toplantıları ve çeşitli konularda çalışmak üzere oluşturulan çalışma gruplarının düzenlediği toplantılar yoluyla yürütüyor. Bu toplantılar her yıl genellikle Şubat, Haziran ve Ekim aylarında yapılıyor.
FATF, gri listedeki ülkelerin eksikliklerini belirlenen zamanda giderme taahhüdünde bulunduğunu belirtiyor. | |
(DŞ)