Ara Ana Sayfa
bianet-Bağımsız İletişim Ağı
Menü GösterMenü Gizle
Yayın Tarihi: 22 Haziran 2021 00:00
 ~ Son Güncelleme: 22 Haziran 2021 00:01
4 dk Okuma

“Barış” niçin ana sorunumuz değil?

Bu toprakların ana sorunu, Türkün neyi varsa, Türk olmayanların ona sahip olmamalarıdır. Bu ülkede Türkle ötekiler arasında yapılmış bir sözleşme yoktur ve bu sözleşme yokluğu ana problemdir.
“Barış” niçin ana sorunumuz değil?
Tarihçi, sosyolog, Clark Üniversitesi Tarih Bölümü Holokost ve Soykırım Çalışmaları Merkezi Kaloosdian/Mugar kürsüsünde çalışmalarını sürdürüyor. Hamburg Sosyal Araştırmalar Enstitüsü’nde şiddet, kültür ve insan hakları konularında çalışmaya...

Tarihçi, sosyolog, Clark Üniversitesi Tarih Bölümü Holokost ve Soykırım Çalışmaları Merkezi Kaloosdian/Mugar kürsüsünde çalışmalarını sürdürüyor. Hamburg Sosyal Araştırmalar Enstitüsü’nde şiddet, kültür ve insan hakları konularında çalışmaya başladı (1988). Hannover Üniversitesi’nden sosyoloji ve tarih doktorası aldı (1996), Ermeni soykırımı ve Türk milliyetçiliği üzerine  kitapları ve makaleleri var. Türk Ulusal Kimliği ve Ermeni Sorunu (1991/ İletişim Yayınları) Ermeni sorunu etrafındaki çalışmalarının başlangıcına denk düşer. Sorumlu yazı işleri müdürü olduğu Devrimci Gençlik dergisindeki yazıları nedeniyle on yıla yakın hapis cezasına çarptırıldı (Mart 1976). Ankara Merkez Cezaevi’nden firar etti (Mart 1977). 1953’te Ardahan'da doğdu. 

Devamını Göster
Sayfa Başına Git