Organize suç örgütü lideri olmaktan hakkında arama kararı olan Sedat Peker, Twitter'dan yaptığı paylaşımda yeni bir iddia ortaya attı.
Peker, yeni iddiasında videolarında neden Alevilik konusuna sıklıkla değindiğini şöyle açıkladı:
"Devamlı Alevilik konusuna değinmemin sebebi derin mehmetin adamları tarafından geçmişte Gaziosmanpaşa'daki kahve saldırısından çok daha büyük bir eylem yapılıp, ülkede kaos çıkarma planlarını boşa çıkarabilmek içindir. Planları bir cemevine saldırıdır."
Devamlı Alevilik konusuna değinmemin sebebi derin mehmetin adamları tarafından geçmişte Gaziosmanpaşa’daki kahve saldırısından çok daha büyük bir eylem yapılıp, ülkede kaos çıkarma planlarını boşa çıkarabilmek içindir. Planları bir cemevine saldırıdır.
— Sedat Peker (@sedat_peker) May 31, 2021
Gazi'de neler olmuştu?
Şu anda Sultangazi ilçesi sınırları içinde yer Gazi Mahallesi 1995'te Gaziosmanpaşa ilçesine bağlıydı.
12 Mart 1995. Saat 20.30. Gazi Mahallesi'nde İsmetpaşa caddesinde bulunan Öntaş, Dostlar ve Yavuz kahvehaneleri ile Sarıoğlu Pastanesi'ni, otomatik silahlarla tarandı. Saldırganlar ticari taksiden ateş etmişti; 67 yaşındaki Alevi dedesi Halil Kaya'yı öldürdüler; 25 kişiyi yaraladılar. Katiller gasp ettikleri taksinin şoförünü de olay yerinden uzaklaştıktan sonra öldürdü ve aracı ateşe verdi.
Saldırının duyulmasının ardından Gazi Mahallesi halkı sokağa çıkarak saldırıyı protesto etti.
Polis halkın üzerine ateş açtı ve Mehmet Gündüz'ü öldürdü.
Ertesi gün cenaze töreni için Cemevi önünde toplanan binlerce kişiye ateş açıldı. Öğleden önce üç kişi, öğlenden sonra 12 kişi daha yaşamını yitirdi. Hepsi de kurşun yarasıyla ölmüştü. Aralarında gazetecilerin de bulunduğu birçok kişi yaralandı.
Aynı gün İstanbul valiliği Gazi, Zübeyde Hanım ile Esentepe mahallelerinde sokağa çıkma yasağı ilan etti. Mahallelerin giriş ve çıkışlarına polis barikatı kuruldu ve giriş, çıkış polis kontrolünde yapıldı.
Sokağa çıkma yasağı Gazi Mahallesi direnişini engelleyemedi. Bunun üzerine bölgeye askeri birlikler gönderildi.
Dört gün içerisinde Gazi Mahallesi'nde 17 ve 1 Mayıs Mahallesinde beş olmak üzere toplam 22 kişi öldürüldü, 300'den fazla kişi de yaralandı. Yapılan otopsi sonucu olaylarda öldürülenlerden 17 kişinin polis mermisiyle hayatını kaybettiği ortaya çıktı. Gazi Mahallesi direnişinde bulunan Hasan Ocak 21 Mart günü gözaltına alındı ve kaybedildi.
Gazi katliamı yaşandığında; İstanbul Emniyet Müdürü Necdet Menzir'di. Emniyet Genel Müdürü Mehmet Ağar'dı ve "Bin operasyon yaptık" diyerek katliamı savunmuştu. İstanbul Valisi Hayri Kozakçıoğlu'ydu ve olayları bastırmak için sokağa çıkma yasağı ilan edip Gazi Mahallesini polis ablukasına almıştı. İçişleri Bakanı Nahit Menteşe'ydi ve "Polis silah kullanmadı" demişti. Başbakan Tansu Çiller'di ve "Vatan için kurşun yiyen de, atan da şereflidir" demişti. Süleyman Demirel cumhurbaşkanıydı. Hiçbiri yargılanmadı.
Alevi örgütlerden Peker'e tepki
Peker'in, YouTube'dan yayınladığı videolarda sık sık Alevilik'te önemli kişilerden bahsetmesi ve Hz. Ali'nin kılıcı Zülfikar görselini kullanması Alevi örgütlerin tepkisine neden olmuştu. Elazığ'daki yedi Alevi örgütünün yaptığı ortak açıklamada özetle şu ifadelere yer verildi:
*Oluk oluk kan akıtacağını söyleyen, geçmişi karanlık organize suç örgütü lideri, güçlerinin sınırsız oldukları zamanlarda Muaviye'yi örnek alıp, düştükleri, yalnız kaldıkları zamanlarda Ali'ye sarılmaları manidardır.
*Kimse Alevilerin masumiyetinden faydalanarak, kendini masum göstermeye kalkmasın. Aleviler ile hak ve adaletten ayrılmayan tüm insanların ortak değeri olan Hz. Ali, Ehlibeyt ve adaletin sembolü Zülfikar'ı kimse kendi pisliğine sığınak yapmasın.
*Bu durum kabul edilir bir durum değildir. Biz aleviler ve kutsal değerlerimizi rahat bırakın, kirli oyuncaklarınıza malzeme yapmayın.
*Hz. Ali ve Ehlibeyt temiz ve paktır. Hz. Ali diyor ki; "Affedilmeyecek günah, insanlara yapılan zulümdür" zulmedenin hangi taraftan olursa olsun hak katında yeri yoktur.
Açıklamada imzası olan Cem Evleri şöyle: Elazığ Cem Kültür Vakfı, Ehlibeyt Cem Evi ve Kültür Merkezi, Sarıçubuk Cem Kültür Evi, Sün Köyü Kültür ve Dayanışma Derneği, Şahinkaya Eğitim ve Kültür Merkezi, Koruk Köyü Cem Evi, Karakoçan Cem Evi. (KÖ)