Ara Ana Sayfa
bianet-Bağımsız İletişim Ağı
Menü GösterMenü Gizle
Yayın Tarihi: 27 Ocak 2021 00:00
 ~ Son Güncelleme: 27 Ocak 2021 11:51
10 dk Okuma

HOLOKOSTU ANMA GÜNÜ/ CORRY GUTTSTADT

Nazilere karşı mücadele eden Sefarad Yahudileri

Türkiyeli Yahudi gençleri Corinne Diamant, Raphaël Esraïl, Lydia Behar, Benjamin Farhi, Régine Gattegno, André André Sabetaï, Djénane Gourdji, Robert Frances Avrupa'da Nazi işgaline karşı direndiler.
Nazilere karşı mücadele eden Sefarad Yahudileri
Gazeteci, çevirmen, akademisyen. Hamburg Üniversitesi Türkoloji ve Tarih Bölümü'nden mezun oldu, doktorasını aynı üniversiteden "Die Türkei, diejuden und der Holocaust" çalışmasıyla aldı. Bu çalışma Geisteswissenschaften...

Gazeteci, çevirmen, akademisyen. Hamburg Üniversitesi Türkoloji ve Tarih Bölümü'nden mezun oldu, doktorasını aynı üniversiteden "Die Türkei, diejuden und der Holocaust" çalışmasıyla aldı. Bu çalışma Geisteswissenschaften International ödülüne layık görüldü. Washington'daki "USHMM Center for Advanced Holocaust Studies"de "Ch. H. Revson Foundation" bursiyeri olarak bulundu. "Fondation pour le Memoire de la Shoah" bursuyla Paris'te çalıştı. Hamburg Üniversitesi Türkoloji Bölümü'nde öğretim görevlisiydi. Almanya'da çeşitli ırkçılık karşıtı ve insan haklan kuruluşlarında aktif yer aldı.  "Türkiye'de Yahudiler ve Holokost" çalışması İletişim Yayınları'ndan çıktı.1955'te Hamburg'da doğdu. 

Devamını Göster
ilgili haberler
Sayfa Başına Git