Eski İçişleri ve Adalet Bakanı Mehmet Ağar, Adalet ve Kalkınma Partisi’nden Elazığ 3. sıra milletvekili adayı olan oğlu Zülfü Tolga Ağar’a destek olmak için memleketi Elazığ’a gitti.
Doğan Haber Ajansı’nın (DHA) geçtiği habere göre, uzun araç konvoyu eşliğinde gittiği AKP Elazığ binasında basın toplantısı düzenleyen Ağar, şunları söyledi:
“Ülkemiz çok ciddi bir süreçten geçiyor. Recep Tayyip Erdoğan iktidarının başarılı olduğuna inanıyorum. Ben de destek veriyorum.
“Seçimler demokrasi bayramı gibidir. Her türlü fikir olacak. Şimdi bir Cumhur İttifakı var.
“Oğlum 2014 yılından bu yana AK Parti’ye zaten üye. Milletvekili olmak tamamen onun kararıdır. Ben de destekliyorum.
“Merkez sağa her zaman ilgi duymuş ve desteklemişim. Yani Erdoğan’a destek veriyoruz. Seçimlerin ilimize hayırlı olmasını dileriz.”
Mehmet Ağar kimdir? |
1976’da kaymakam yardımcısı olarak İçişleri Bakanlığı bünyesine giren Ağar, Ocak 1980'de İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele şube Müdür Muavini, Mayıs 1981'de Asayiş Şube Müdürü'ydü. 1984-88 arasında Terör ve Asayişten sorumlu İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı olarak çalıştı. 1988'de Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne 1990'da İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne atandı. 1992'de Erzurum Valisi oldu, Temmuz 1993'te de Emniyet Genel Müdürü. Valiyken, o dönem firarda olan Bahçelievler katliamı sorumlusu Haluk Kırcı'nın nikah şahitliğini yaptı. Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde Özel Harekat Dairesi'nin kurdu. 24 Aralık 1995 genel seçimlerinde DYP'den Elazığ Milletvekili oldu. 1996'da 53. Hükümette Adalet Bakanı, 54. Hükümette İçişleri Bakanı'ydı. 14-15 Aralık 2002'de DYP Genel Başkanı seçildi, 22 Temmuz 2007'de partisinin barajı geçemeyeceğini anlayınca istifa etti. Susurluk soruşturmasında kurulan komisyona "1000 operasyon yaptığını" söyledi. Ağar, Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki Susurluk Davası'nda, Emniyet Genel Müdürü olduğu dönemle ilgili "cürüm işlemek için silahlı teşekkül oluşturmaktan" yargılandı, Mayıs 2011'de beş yıl hapis cezası aldı. Ağar, beş yıl hapis cezası aldığını öğrendiğinde şunları söylemişti: "Vicdanen rahatım. Sevenlerimizi mahcup edecek hiçbir davranışın içinde hiçbir zaman olmadık." Ağar hakkında zamanaşımı süresinin dolup dolmadığını inceleyen Yargıtay 9. Ceza Dairesi suçun "kesintisiz" olmasını dikkate aldıklarını açıkladı ve davada zamanaşımı bakımından bir kovuşturma engelinin bulunmadığını tespit etti. Yargıtay’ca cezası 16 Nisan 2012’de onanan Ağar, 23 Nisan 2012’de cezaevine teslim oldu. Kendisine özel düzenleme yapılan Yenişehir Cezaevi’nde bir yıl kaldıktan sonra 29 Nisan 2013’te tahliye edildi. * Susurluk kazası ve Ağar'a yöneltilen suçlamaların detayına buradan ulaşabilirsiniz. |
(EKN)