Ara Ana Sayfa
bianet-Bağımsız İletişim Ağı
Menü GösterMenü Gizle
Yayın Tarihi: 2 Kasım 2022 00:00
 ~ Son Güncelleme: 2 Kasım 2022 00:01
10 dk Okuma

STINA BENGTSSON’DAN / 2

Dijital çağda iletişimi öğretmek: Yeni olan ne?

Eğer öğrencilerimize dünyayla ilgili bağımsız, özdüşünümsel, eleştirel bir bakış açısı sağlayabilirsek bunu tüm hayatları boyunca beraberlerinde taşırlar. Böylesi açık görüşlü bir yaklaşımla, kendi hayatlarını idare etmeye daha hazır olacaklardır.
Dijital çağda iletişimi öğretmek: Yeni olan ne?
İsveç’in Södertörn Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Çalışmaları profesörü. Medya ve günlük yaşam alanında araştırmalarını sürdürüyor. Çalışmalarında insanlar ve medyanın nasıl birlikte var olduğunu olgubilimsel, maddi,...

İsveç’in Södertörn Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Çalışmaları profesörü. Medya ve günlük yaşam alanında araştırmalarını sürdürüyor. Çalışmalarında insanlar ve medyanın nasıl birlikte var olduğunu olgubilimsel, maddi, uzamsal ve etik açılardan ele alan Bengtsson, İsveç, Estonya ve Rusya’dan araştırmacılarla birlikte farklı kültürel bağlamlardaki genç yetişkinlerin olgubilimsel bakış açısından haberin anlamını araştıran bir proje yürütüyor. Aynı zamanda günlük yaşamın medyalaşmasının boyutlarını ele alan bir projede de çalışma yürütüyor. London School of Economics and Political Science (2015), Calgary Üniversitesi (2018) ve Helsinki Üniversitesi’nde (2021-2022) misafir öğretim görevliliği de yapan Bengtsson’un pek çok makale ve kitabı bulunuyor. Bazıları şöyle: The Don Quixote of Youth Culture: Media Use and Cultural Preferences among Students in Estonia and Sweden (2005), Digital Media and Dynamics of Civil Society: Retooling Citizenship in New EU Democracies (2021), Media Landscape, Media Culture (2016) and Theoretical Traditions in Media Research (2020) .

Devamını Göster
Sayfa Başına Git