Atölye BİA'da 11-18 Şubat tarihleri arasında gerçekleştirilen Temel Gazetecilik Atölyesi, katılımcıların haber sunumlarıyla sona erdi. Atölyeye farklı üniversite ve şehirlerden 12 kişi katıldı.
Katılımcıların haber sunumlarını, gazeteci Ahmet Tulgar, gazeteci Demet Bilge Erkasap ve IPS İletişim Vakfı Yönetim Kurulu üyesi ve Proje Danışmanı Nadire Mater değerlendirdi.
Haber sunumları üzerine yapılan değerlendirmelerin ardından katılımcılar atölye programına dair düşüncelerini paylaştı. Sertifika töreninin ardından, bianet haber merkezi gezildi.
Katılımcıların programa dair aktardıkları birkaç düşünce şöyle;
*bianet'in vizyonunu görme açısından bu eğitim benim için çok iyi oldu. Burada gazetecilik etiğini edinmiş oldum.
*Buraya gelmeden önce gazetecilik sektörü bitmiş diye düşünüyordum. Ama burada aldığım eğitimden sonra gazeteciliğin bitmediğini gördüm.
*Hak odaklı haberciliği yerinde görmüş olmak benim için çok yararlı oldu.
*Alternatif medyanın mutfağını buradaki eğitimle görmüş, öğrenmiş oldum. (SO)
Atölye BİA hakkında |
IPS İletişim Vakfı/bianet'in Atölye BİA adıyla düzenlediği habercilik seminerleri medyanın farklı birimlerinden gazetecilere, işsiz bırakılmış gazetecilere, iletişim fakültesi öğrencilerine ve gazetecilik yapmak isteyen herkese açık. Atölye BİA kapsamında düzenlenecek olan temel gazetecilik programları "Gazeteciliğe Giriş, Haber Fotoğrafçılığı, Hak Odaklı Habercilik, Toplumsal Cinsiyet Odaklı Habercilik, Barış Gazeteciliği, Yargı Haberciliği, Araştırmacı Gazetecilik, Habercilikte Yeni Medya, Gazeteciler için Görselleştirme Araçları, Dijital Güvenlik" gibi konuları kapsayacak. 2018 yılında başlayan Atölye BİA programı ile Gazeteciler için Yeni Medya Atölyesi, Haber Fotoğrafçılığı Atölyesi, Kürtçe Habercilik ve Çeviri Yapmak Atölyesi, Çevre ve Kent Haberciliği Atölyesi,Yargı Haberciliği Atölyesi ve Gazeteciler için Haber Atölyesi gerçekleştirildi. 2019 yılının ilk programı "Temel Gazetecilik Atölyesi" 11-18 Şubat tarihleri arasında gerçekleşecekti. Yıl boyunca temel ve ileri gazetecilik atölyeleri düzenlenmeye devam edecek. Bu proje İsveç Uluslararası Kalkınma İşbirliği Ajansı (SIDA) desteğiyle gerçekleştiriliyor. |
* Atölye BİA haberleri için tıklayın.