Ara Ana Sayfa
bianet-Bağımsız İletişim Ağı
Menü GösterMenü Gizle
Yayın Tarihi: 13 Haziran 2020 00:00
 ~ Son Güncelleme: 22 Nisan 2022 02:02
5 dk Okuma

FÜSUN ERTUĞ YAZDI

Kastamonulu Elmas Hanım'ın Torunu Arlene'in Yolculuğu

Avakian'ın kayıplarına karşın dimdik duruşunu, Ayşe Gül Altınay'ın çabasıyla kurulan köprülerden geçip bize ulaşan hikayesini ibret için, paylaşmak ve şifa bulmak için okumalıyız.
Kastamonulu Elmas Hanım'ın Torunu Arlene'in Yolculuğu
Arkeoloji, halkbilim ve halkın bitkilere ilişkin bilgisi (etnobotanik) temel çalışma alanlarım. Kazılarda fotoğrafçı ve İstanbul Üniversitesi Film Merkezinde kameraman, araştırmacı, belgesel yapımcısı olarak çalıştım. 1980’lerde...

Arkeoloji, halkbilim ve halkın bitkilere ilişkin bilgisi (etnobotanik) temel çalışma alanlarım. Kazılarda fotoğrafçı ve İstanbul Üniversitesi Film Merkezinde kameraman, araştırmacı, belgesel yapımcısı olarak çalıştım. 1980’lerde kadın hareketine katıldım ve 1990’da Kadın Eserleri Kütüphanesi ve Bilgi Merkezi Vakfının kurucu üyelerinden biri oldum. 1997’de Washington Üniversitesi’nde (St. Louis-ABD) etnoarkeoloji doktoramı tamamladım. Türkiye’de etnobotanik alanında uzun vadeli projeler gerçekleştirdim. Kırsal kadının yok sayılan bilgi birikimini, özellikle doğa ve bitkilere ilişkin bilgisini açığa çıkarmaya çalışıyor, kültürel mirasın kaydedilmesini ve sürdürülmesini önemsiyorum. 2008’den beri İstanbul dışında toprakla, ekolojik tarım ve yerel çeşitlerle ilgilenerek yaşamımı sürdürüyorum.

 

Devamını Göster
Sayfa Başına Git