Ara Ana Sayfa
bianet-Bağımsız İletişim Ağı
Menü GösterMenü Gizle
Yayın Tarihi: 8 Ekim 2021 14:09
 ~ Son Güncelleme: 8 Ekim 2021 20:19
2 dk Okuma

460 doktoralı mahpus: “Akademik kapatılma”

Lisansüstü eğitimini tamamlamış olan 3 bine yakın mahpus, Türkiye’de kapatılmanın bir başka evresi olan akademik kapatılmanın ulaştığı boyutu gösteriyor. Bir diğer deyişle, Boğaziçi Üniversitesi’nde 449 doktoralı öğretim üyesi bulunurken, Türkiye’deki hapishanelerde 460 doktoralı mahpus bulunuyor.
460 doktoralı mahpus: “Akademik kapatılma”
Atatürk Üniversitesi, İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü’nden 2016’da mezun oldu. 2020’de aynı üniversitenin Gazetecilik Anabilim Dalı’nda yüksek lisansını tamamladı. Tezinde “Hapishanesiz Toplum Arayışı ve Mahpus Odaklı...

Atatürk Üniversitesi, İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü’nden 2016’da mezun oldu. 2020’de aynı üniversitenin Gazetecilik Anabilim Dalı’nda yüksek lisansını tamamladı. Tezinde “Hapishanesiz Toplum Arayışı ve Mahpus Odaklı Habercilik” konusunu çalıştı. Freelance gazeteci olarak çalışan ve hak odaklı habercilik alanında çalışmalarını sürdüren yazarın, “Hapishanesiz Toplum Arayışı; Türkiye’nin Hapishane Karnesi ve Mahpus Odaklı Habercilik” adında Lejand yayınlarından çıkan bir kitabı bulunuyor.

Devamını Göster
dosyalar
ilgili haberler
Sayfa Başına Git