Ara Ana Sayfa
bianet-Bağımsız İletişim Ağı
Menü GösterMenü Gizle
Yayın Tarihi: 5 Ağustos 2021 00:00
 ~ Son Güncelleme: 26 Ağustos 2021 08:57
9 dk Okuma

İKLİM VE DÜNYA DEĞİŞİRKEN - 12

İklim krizine dirençli bir gıda-tarım sistemi nasıl mümkün?

İklim krizine yanıt olarak sürdürülebilir ve dirençli bir gıda sistemine geçiş, gıdayı bir hak olarak tanımak ve gıda egemenliği prensiplerini benimsemekten geçiyor.
İklim krizine dirençli bir gıda-tarım sistemi nasıl mümkün?

Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi Bölümü’nde öğretim üyesi. 2020/21 Mercator-İstanbul Politikalar Merkezi Kıdemli Araştırmacısı. Ekolojik ekonomi üzerine çalışmalar yapıyor.

ICTA-UAB'de politik ekoloji, çevre adaleti ve küçülme üzerine yüksek lisans programını tamamladı. Boğaziçi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde Sosyal Politikalar alanında eğitimine devam ediyor. İklim politikaları...
ICTA-UAB'de politik ekoloji, çevre adaleti ve küçülme üzerine yüksek lisans programını tamamladı. Boğaziçi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde Sosyal Politikalar alanında eğitimine devam ediyor. İklim politikaları ile sosyal politikalar ilişkisi, küçülme ve kooperatifler üzerine çalışmalar yapıyor.
 
Devamını Göster

Bağımsız araştırmacı. Doktorasını Uluslararası Sosyal Çalışmalar Enstitüsü'nden (ISS-Hollanda) aldı. Çevre-kalkınma ilişkisi, çevresel hareketler, iklim değişikliği konularında çalışıyor.

Uluslararası Sosyal Çalışmalar Enstitüsü (ISS-Hollanda) Politik Ekoloji bölümünde doktora öğrencisi. Türkiye’de tarımın dönüşümü, gıda ve çiftçi örgütlenmeleri üzerine çalışıyor, bu alanda bilgi üretim ve örgütlenme...

Uluslararası Sosyal Çalışmalar Enstitüsü (ISS-Hollanda) Politik Ekoloji bölümünde doktora öğrencisi. Türkiye’de tarımın dönüşümü, gıda ve çiftçi örgütlenmeleri üzerine çalışıyor, bu alanda bilgi üretim ve örgütlenme süreçlerine katkı sunuyor.

Devamını Göster
ilgili haberler
Sayfa Başına Git