Ara Ana Sayfa
bianet-Bağımsız İletişim Ağı
Menü GösterMenü Gizle
Yayın Tarihi: 23 Kasım 2022 00:00
 ~ Son Güncelleme: 23 Kasım 2022 13:55
6 dk Okuma

İKLİM KRİZİ VE İNKAR - 3

Et üretimi, gıda kaynakları sera gazı emisyonlarında 1. sırada

Kuvvetli inkârların bizi taşıdığı yıkım ve öz yıkım karşısında sakin kalmak güç. Yine de sorularla devam edelim: Peki,et endüstrisi derken nasıl bir hacimden söz ediyoruz?
Et üretimi, gıda kaynakları sera gazı emisyonlarında 1. sırada
Kadir Has Üniversitesi, Misafir Öğretim Üyesi. Hayvan hakları araştırmacısı. İklim adaleti, ekoloji ve hayvan özgürlüğü savunucusu. Doktorasını The New School for Social Research'te (New York, ABD) "İhtimam ile...

Kadir Has Üniversitesi, Misafir Öğretim Üyesi. Hayvan hakları araştırmacısı. İklim adaleti, ekoloji ve hayvan özgürlüğü savunucusu. Doktorasını The New School for Social Research'te (New York, ABD) "İhtimam ile Şiddet Arasında: İstanbul'un Sokak Köpekleri" başlıklı doktora teziyle siyaset bilimi alanında aldı.Şu anda Kadir Has Üniversitesinde iklim krizi, iklim adaleti, hayvan hakları, yaban hayatı, kentsel dayanıklılık, politik ekoloji, türlerarası ilişkiler ve etnografik yöntem üzerine dersler veriyor, araştırmalar yürütüyor. Araştırma odaklı hayvan hakları savunuculuğu yürüten Dört Ayaklı Şehir topluluğunun koordinatörü. Kuzey Ormanları Savunması aktivisti, Kuzey Ormanları Araştırma Derneği ve Hayvanlara Adalet Derneğinin de kurucu ve aktif üyesi. 

Devamını Göster
ilgili haberler
Sayfa Başına Git