Ara Ana Sayfa
bianet-Bağımsız İletişim Ağı
Menü GösterMenü Gizle
Yayın Tarihi: 16 Aralık 2020 00:00
 ~ Son Güncelleme: 17 Aralık 2020 09:49
5 dk Okuma

MUĞLA'DA NELER OLUYOR? - 1

"Devlet sırrı" diye gizlenen bir raporun hikayesi

Muğla’nın SİT alanlarını tahrip edecek süreç ‘devlet sırrı’ diye gizlenen bir raporla ortaya çıktı. Raporun adı, “Muğla Dört Mevsim Ekolojik Temelli Bilimsel Rapor". Hem bu raporun ortaya çıkması hem de ona karşı başlayan mücadelenin hikayesini okuyacaksınız.
"Devlet sırrı" diye gizlenen bir raporun hikayesi
ODTÜ Jeoloji Mühendisliği'ni bitirdikten sonra İstanbul’da Demiryolları Limanlar ve Havameydanları İnşaatları Bölge Müdürlüğünde (DLH) çalıştı. Boğaziçi Üniversitesi ve ODTÜ'den master ve doktara dersleri aldı ama...

ODTÜ Jeoloji Mühendisliği'ni bitirdikten sonra İstanbul’da Demiryolları Limanlar ve Havameydanları İnşaatları Bölge Müdürlüğünde (DLH) çalıştı. Boğaziçi Üniversitesi ve ODTÜ'den master ve doktara dersleri aldı ama teze dönüştürmedi.  Emekli olduktan sonra yeşili betona dönüşmüş bir mega kent haline gelmiş olan Antalya’ya dönmek istemedi. O habitatın özlemiyle, yasemin çiçeklerini, narenciye bahçelerini henüz kaybetmemiş bir Güney Ege kasabası olan Datça’ya yerleşti. 15 yıldır Datça’da yaşıyor. Datça’nın doğası ve yerel özellikleri ile özgün bir yerleşim yeri olarak kalabilmesi için Datça Çevre ve Turizm Derneğinde (DAÇEV) ve kuruluşundan itibaren Muğla Çevre Platformunda (MUÇEP) gönüllü olarak çalışıyor. Aslen Antalyalı. Atölye BİA 16-30 Kasım 2020 "Temel Gazetecilik Atölyesi" katılımcısı. 

Devamını Göster
ilgili haberler
Sayfa Başına Git