Ara Ana Sayfa
bianet-Bağımsız İletişim Ağı
Menü GösterMenü Gizle
Yayın Tarihi: 1 Ekim 2021 00:00
 ~ Son Güncelleme: 1 Ekim 2021 09:27
6 dk Okuma

BOĞAZİÇİ ÖRNEĞİ

Özerk olmayan üniversitelerde stratejik plan sorunu

Boğaziçi Üniversitesi'ne hukuk ve iletişim fakülteleri açılması, üniversite özerkliği ve 5018 sayılı Kanun'da altı çizilen "kamu kaynaklarının etkili, ekonomik, verimli elde edilmesi, kullanılması ve hesap verebilirlik" ilkeleriyle çelişiyor.
Özerk olmayan üniversitelerde stratejik plan sorunu
Boğaziçi Üniversitesi Yabancı Diller Eğitimi Bölümü öğretim üyesi, Prof. Dr. Boğaziçi’nde bölüm başkanlığı, Sosyal Bilimler Enstitüsü müdür yardımcılığı ve rektör danışmanlığı yaptı. Ana dili kaybı,...

Boğaziçi Üniversitesi Yabancı Diller Eğitimi Bölümü öğretim üyesi, Prof. Dr. Boğaziçi’nde bölüm başkanlığı, Sosyal Bilimler Enstitüsü müdür yardımcılığı ve rektör danışmanlığı yaptı. Ana dili kaybı, çocuk ve yetişkinlerde ikinci/yabancı dil edinimi/öğrenimi, iki dilliliğin nörodilbilimsel ve psikodilbilimsel özellikleri üzerine ulusal ve uluslararası düzeyde makaleleri yayımlandı. Amerika Birleşik Devletleri’nin Illinois Urbana-Champaign Üniversitesi Dilbilim Bölümünde konuk araştırmacıydı. DAAD fonuyla Potsdam Üniversitesi’nde lisansüstü düzeyde dersler verdi. BÜVAK-200, TÜBA-GEBİP 2006 ve TÜBİTAK-2008 ödülleri sahibi.

Devamını Göster
Boğaziçi Üniversitesi Psikoloji Bölümü’nde öğretim üyesi, Prof. Dr. Boğaziçi'nde öğrenci dekanlığı ve rektör yardımcılığı yaptı. Araştırma alanları arasında otobiyografik bellek, toplumsal bellek, üstbiliş süreçleri ve...

Boğaziçi Üniversitesi Psikoloji Bölümü’nde öğretim üyesi, Prof. Dr. Boğaziçi'nde öğrenci dekanlığı ve rektör yardımcılığı yaptı. Araştırma alanları arasında otobiyografik bellek, toplumsal bellek, üstbiliş süreçleri ve deneysel psikopatoloji konuları yer alıyor.

Devamını Göster
ilgili haberler
Sayfa Başına Git