Atölye BİA'da Uygulamalı Podcast Atölyesi'ni, İlkan Akgül ve Uraz Kaspar eğitmenliğinde 10 katılımcıyla bugün tamamladık. Bugünkü oturumda, katılımcıların hazırladıkları podcast kayıtları dinlendi ve kayıtlar değerlendirildi.
İlk oturumu 6 Mart, ikinci ve üçüncü gün oturumları da 9-13 Mart'ta yapılan atölyede katılımcılar, podcast atölyesinde edindikleri teknik ve teorik bilgilerle, podcast yayıncısı olabilecek donanımı pratik olarak uygulama imkanına erişti.
TIKLAYIN - Uygulamalı Podcast Atölyesi'nde podcast üretilecek
TIKLAYIN - Podcast nasıl editlenir?
Uygulamalı Podcast Atölyesi'ne katılanlar, 23-24 Ocak'ta gerçekleşen Online Podcast Atölyesi'nin katılımcılarıydı.
TIKLAYIN - Podfresh: "Podcast çünkü bağımsız ve özgür"
Atölye boyunca;
- Podcast programları ve içerikleri nasıl geliştirilebilir üzerine tartışıldı.
- Canva üzerinden kapak görsellerinin nasıl hazırlanacağı konuşuldu.
- Podcast pazarlama tasarımları yapmak için mockup.photos sitesi önerildi; podcast tasarlama, pazarlama tekniklerinden bahsedildi.
- Audacity programı üzerinden podcast kayıtlarının nasıl editleneceği gösterildi.
Atölyenin bugünkü oturumunda (16 Mart), katılımcıların atölye süresince hazırladıkları podcast kayıtları dinlendi, kayıtlar üzerinden editlemeler ve değerlendirmeler yapıldı.
Katılımcıların hazırladıklar podcast içerikleri Atölye BİA'da yayınlanacak.
Uraz Kaspar hakkında
Son 10 yıldır Yeditepe Üniversitesi bünyesinde Öğretim Görevlisi olarak ders vermektedir. Sektörde uzun yıllar tasarımcı olarak hizmet verdikten sonra, yazılı ve işitsel medya alanlarında çalışmalar yapmakta ve kurumsal eğitimler vermekte olan Uraz Kaspar, Türkiye’nin en geniş Podcast ağı ve ajansı olan Podfresh’in de kurucu ortaklarındandır. Son iki yıl içinde 100 üzerinde bireysel ve kurumsal podcast eğitimi ve danışmanlıkları vermiş olan Kaspar, halen Amerika ve Türkiye’de podcast alanında üretim ve çalışmalarına devam etmektedir.
İlkan Akgül hakkında
Uzun yıllardır içerisinde bulunduğu reklam sektöründe birçok parti ve STK ile çalıştı, çeşitli platformlarda editörlük görevi üstlendi. Türkiye'nin ilk podcast reklam ajansı Podfresh'in kurucularından olan İlkan, halen birçok platform ve mecraya içerik üretmeye devam ederken 2,5 yıldır ShortCAST ve Uçak Modu isimli podcast programlarını sürdürüyor.
(SO)
Atölye BİA hakkında |
IPS İletişim Vakfı/bianet'in Atölye BİA adıyla düzenlediği habercilik seminerleri medyanın farklı birimlerinden gazetecilere, işsiz bırakılmış gazetecilere, iletişim fakültesi öğrencilerine ve gazetecilik yapmak isteyen herkese açık. Atölye BİA programları hak, toplumsal cinsiyet ve çocuk odaklı habercilikle barış gazeteciliği perspektifi ve tercihiyle temel gazetecilik, haber fotoğrafçılığı, yargı haberciliği, araştırmacı gazetecilik, yeni medya, görselleştirme araçları, dijital güvenlik gibi alan ve temalar üzerinden kuruluyor. Atölye BİA ile birlikte IPS İletişim Vakfı’nın 2002-2007 aralığında düzenlediği temel gazetecilik, kadın, çocuk, insan hakları odaklı habercilik eğitimleri ve 2008-2017 aralığında gerçekleştirilen Okuldan Haber Odası programları yıl içine yayıldı ve gazetecilere ve ilgilenen herkese açık hale geldi. Haziran 2018'de başlayan Atölye BİA programında, Aralık sonu itibariyle 8 atölye (7-13 Haziran Gazeteciler İçin Yeni Medya, 16-25 Temmuz Gazeteciler İçin Haber, 2 Eylül Kürtçe Habercilik ve Çeviri, 7-9 Eylül Haber Fotoğrafçılığı ve Fotoröportaj, 17-26 Eylül Çevre ve Kent Haberciliği, 1-8 Ekim Yargı Haberciliği, 15-23 ve 8-16 Kasım Gazeteciler için Haber Atölyeleri) 101 kişinin katılımıyla gerçekleştirildi. 2019 yılında ise farklı tarihlerde (11-18 Şubat, 20-27 Şubat, 14-21 Haziran, 22-29 Temmuz, 2-10 Eylül, 5-13 Aralık) altı "Temel Gazetecilik Atölyesi", yine farklı tarihlerde (27-28 Nisan Kürtçe Habercilik ve Çeviri, 4-5 Mayıs Dijital Güvenlik, 10-12 Mayıs Haber Fotoğrafçılığı, 13-20 Mayıs Gazeteciler Yeni Medya, 21-25 Ekim İklim Haberciliği, 11-15 Kasım Kadın-LGBTİ+ ve Yargı Haberciliği) altı tematik atölye düzenlendi. 2020 yılında düzenlenen atölyeler de şöyle; 24-28 Şubat Uygulamalı Haber Atölyesi, 29 Şubat - 1 Mart Podcast Atölyesi, 11-26 Nisan Online Kürtçe Medya Atölyesi, 16-17 Mayıs Online Podcast Atölyesi, 27-31 Mayıs ve 13-17 Haziran Online Haber Fotoğrafçılığı Atölyesi, 4-12 Ağustos ve 8-16 Ekim Toplumsal Cinsiyet Odaklı Online Haber Fotoğrafçılığı Atölyesi, 19 Ekim-2 Kasım, 16-30 Kasım ve 14-28 Aralık Temel Gazetecilik Atölyesi. Bu proje İsveç Uluslararası Kalkınma İşbirliği Ajansı (SIDA) desteğiyle gerçekleştiriliyor. |
* Atölye BİA haberleri için tıklayın.