Ara Ana Sayfa
bianet-Bağımsız İletişim Ağı
Menü GösterMenü Gizle
Yayın Tarihi: 10 Haziran 2023 00:00
 ~ Son Güncelleme: 10 Haziran 2023 00:00
13 dk Okuma

Yapay zeka çağında yazmak

Yapay zekanın şiir yazarken daha önce yazılmış şiirleri tarayıp, imgeleri ve sözdizimini rassal olarak sıraladığını tahmin edebiliriz. Sözgelimi; bir şair "bir bıçak gibi keskin bulutlar" dediğinde aklınıza Sirrüs bulutları geliyorsa, burada işin yarısını siz yapmış oluyorsunuz demektir.
Yapay zeka çağında yazmak
İstanbul Üniversitesi sosyoloji mezunu. Pusula Yayıncılık’ta editör olarak başladığı profesyonel hayatına 15 yıldan fazla bir süredir teknoloji alanında devam ediyor. Kendini “teknoloji zanaatkarı” olarak tanımlıyor...

İstanbul Üniversitesi sosyoloji mezunu. Pusula Yayıncılık’ta editör olarak başladığı profesyonel hayatına 15 yıldan fazla bir süredir teknoloji alanında devam ediyor. Kendini “teknoloji zanaatkarı” olarak tanımlıyor ve uzaktan eğitim, eğitsel oyunlar, animasyon, arttırılmış gerçeklik, sanal gerçeklik gibi alanlarda profesyonel olarak çalışmalar yürütüyor. Yazıları Birgün, Birgün Pazar, E-Skop, Yeni Emek, Umut Dergi, Virgül gibi mecralarda yayınladı. Kolektif Angst isimli blogunda vakit buldukça yazmaya devam ediyor.

Devamını Göster
ilgili haberler
Sayfa Başına Git