Ara Ana Sayfa
bianet-Bağımsız İletişim Ağı
Menü GösterMenü Gizle
Yayın Tarihi: 30 Kasım 2019 00:00
 ~ Son Güncelleme: 30 Kasım 2019 01:04
7 dk Okuma

ESMA ÇAKIR YAZDI

"Tatlı Hayat"ı Başlatan İstanbullu İlham Perisi: Ayşe Nana

Fellini'nin "La Dolce Vita" filminin esin kaynaklarından biri olan Ayşe Nana, bir felsefe aşığıydı. Bir söyleşisinde, entelektüelliğini hayretle karşılayan gazeteciye şöyle demişti: "Yarı çıplak dans ettim diye aptal ve cahil mi olmalıyım?"
"Tatlı Hayat"ı Başlatan İstanbullu İlham Perisi: Ayşe Nana
Gazeteci. 2009 yılından beri Demirören Haber Ajansı’nın (DHA) temsilciliğini yürütüyor. DHA’nın yanı sıra  NTV ile Alman haber ajansı DPA, İspanyol gazetesi El Periodico ve İtalyan...

Gazeteci. 2009 yılından beri Demirören Haber Ajansı’nın (DHA) temsilciliğini yürütüyor. DHA’nın yanı sıra  NTV ile Alman haber ajansı DPA, İspanyol gazetesi El Periodico ve İtalyan dergisi l’Espresso gibi yabancı kuruluşlara da zaman zaman fotoğraf ve video desteği de sağlıyor. Yıldız Teknik Üniversitesi Fotoğrafçılık Bölümü’nden 2001 yılında mezun olan Çakır, Hürriyet Gazetesi’nde 8 yıl muhabirlik yaptı. 39 yaşındaki Çakır, 2018’de Avrupa’nın en eski basın birliklerinden olan ve 54 ülkeden 450’ye yakın temsilcinin bulunduğu İtalya Yabancı Basın Derneği’nin başkanlığına seçildi.  Çakır, kuruluşun 106 yıllık tarihinde bu prestijli göreve seçilen dördüncü kadın, Türkiye’den ise ilk başkanı oldu.

 

 

 

Devamını Göster
ilgili haberler
Sayfa Başına Git