Ara Ana Sayfa
bianet-Bağımsız İletişim Ağı
Menü GösterMenü Gizle
Yayın Tarihi: 15 Temmuz 2017 00:00
 ~ Son Güncelleme: 15 Temmuz 2017 00:00
5 dk Okuma

AYLA TÜRKSOY YAZDI

“Dünyayı Çocuklar Kurtaracak!”

İlk kez ilköğretim çağındaki çocuklarla göç algısının sanatla çalışma metotlarının kullanılarak işlendiği program, alışılmışın dışında göç edenler üzerinden değil, göç kabul eden bölgede çocukların ve onlar yoluyla yerel grupların kabul hedefine dönük uygulamaları ile de dikkat çekiyor.
“Dünyayı Çocuklar Kurtaracak!”
Sağlık, edebiyat, kadın ve çocuk hakları alanları başta olmak üzere, çeşitli mecralarda haber ve makaleler yazıyor. 2017 yılından bu yana A&B Düşünce Atölyesinde “Travmayı Kadınca Yeniden...

Sağlık, edebiyat, kadın ve çocuk hakları alanları başta olmak üzere, çeşitli mecralarda haber ve makaleler yazıyor. 2017 yılından bu yana A&B Düşünce Atölyesinde “Travmayı Kadınca Yeniden Yazmak” adlı yaratıcı yazı atölyesini yürütüyor. İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik-Halkla İlişkiler Bölümü ve Anadolu Üniversitesi Felsefe Bölümü’nü bitirdi. Anadolu Üniversitesi’nde Türk Dili ve Edebiyatı Tezsiz Yüksek Lisansını tamamladı. Uzun yıllar muhabirlik, editörlük yaptı, çeşitli öykü, roman, yaratıcı yazarlık atölyelerine katıldı. Aydan Üstkanat ile birlikte yazdığı “Artmazsa Yetmez” adlı kitabı 2013’te yayımlandı. Yurt gazetesi kitap ekinde kadın ve çocuk konulu kitaplar hakkında inceleme yazıları yer aldı. Güney ve Sözcükler dergilerinde yazıları yayımlandı.  2015’te “En İyi Kocaya Mezarlıkta Rastlanır - 12 Ayrılık Öyküsü” öykü kitabı, 2022’de ise “Yıldız Salıncağı” isimli öykü kitabı yayımlandı.

Devamını Göster
Sayfa Başına Git