Ara Ana Sayfa
bianet-Bağımsız İletişim Ağı
Menü GösterMenü Gizle
Yayın Tarihi: 8 Mayıs 2021 00:00
 ~ Son Güncelleme: 22 Nisan 2022 00:23
8 dk Okuma

AVRUPA’DAKİ BAŞARILI KÜRT KADINLAR-1

Yeteneğin ırkı ve yüzü yok ama ten rengi vardır

Oyuncu Evin Ahmad örneği ilk dili İsveççe olsa ve İsveç kültürünü ve toplumunu tüm kalbiyle benimsese de, doğal beden renginin beyazlıkla birleştiğini gösteriyor.
Yeteneğin ırkı ve yüzü yok ama ten rengi vardır
Oxford Üniversitesi’nde Sosyal ve Kültürel Antropoloji Enstitüsü'nde Araştırma Görevlisi ve Horizon2020 tarafından finanse edilen Kürt göçmen kadınların aktivizmi çalışıyor. Oxford Üniversitesi'nde Doğu Araştırmaları bölümünde doktora sonrası...

Oxford Üniversitesi’nde Sosyal ve Kültürel Antropoloji Enstitüsü'nde Araştırma Görevlisi ve Horizon2020 tarafından finanse edilen Kürt göçmen kadınların aktivizmi çalışıyor. Oxford Üniversitesi'nde Doğu Araştırmaları bölümünde doktora sonrası araştırma görevlisi ve burada birkaç yıl boyunca hem öğrencilere hem de akademisyenlere Kürtçe öğretti. Birleşik Krallık üniversitelerindeki (Middlesex, Open, Manchester, City University of London, Oxford) çeşitli araştırma görevlerinin yanı sıra, Kürt STK'larında ve Mülteci Eylem Merkezi de dahil olmak üzere kadın ve mülteci kuruluşlarında akademik olmayan bir dizi rol üstlendi. Şu anda Avrupa'daki Kürt entelektüel kadınları konu alan etnografik belgesel filmi “Her Yerde: Doğmamış Kızıma Mektuplar” ve Türkiye’nin Kürt illerinde çekilen Kürt kadın göçmen olarak kendi kişisel yolculuğumun post prodüksiyon aşamasında. Film, Almanya, İngiltere, İsveç’te 2021 Sonbaharında vizyona girecek.

Devamını Göster
Sayfa Başına Git