Ara Ana Sayfa
bianet-Bağımsız İletişim Ağı
Menü GösterMenü Gizle
Yayın Tarihi: 19 Kasım 2016 00:00
 ~ Son Güncelleme: 19 Kasım 2016 00:00
6 dk Okuma

Trans Kadınların “Alternatif” İş Deneyimleri

Aileler trans çocuklarını sahiplense dahi önyargıların dışında tutamıyor, seks işçiliği dışında bir işte çalışabileceğine ihtimal vermiyor ve psikolojik baskı yaparak işyerini sorgulayabiliyor.
Trans Kadınların “Alternatif” İş Deneyimleri
Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Sosyoloji Bölümü’nden mezun. Genel Sosyoloji ve Metadoloji Yüksek Lisans Programına kabul edildi. Lisans ve yüksek lisans eğitim süresi boyunca çeşitli...

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Sosyoloji Bölümü’nden mezun. Genel Sosyoloji ve Metadoloji Yüksek Lisans Programına kabul edildi. Lisans ve yüksek lisans eğitim süresi boyunca çeşitli projelerin alan araştırmalarında yer aldı. Balıkçılık üzerine olan alan araştırması sonrasında ‘Alamana’ isimli belgeselin yapımcılığını üstlendi. Queer Documentaries  sitesinin proje sahibi ve içerik yöneticisidir. Sosyal Politikalar Cinsiyet Kimliği ve Cinsel Yönelim Çalışmaları Derneği’nin Akademi Alanı, Sakatlık ve LGBTİ Çalışmaları, Mahpus LGBTİ Çalışma Grubu’nda aktif olarak çalışmaktadır. “Türkiye Hapishaneler Enformasyon Ağı” projesinde LGBTİ ve yabancı uyruklu mahpus alt ağları temsilcisidir.  

Devamını Göster
Marmara Üniversitesi Sosyoloji bölümünden mezun oldu, şu anda Sabancı Üniversitesi’nde Kültürel Çalışmalar yüksek lisansına devam ediyor. 2015 yılında Southern Illinois University Carbondale’da kamu politikaları yapımı...

Marmara Üniversitesi Sosyoloji bölümünden mezun oldu, şu anda Sabancı Üniversitesi’nde Kültürel Çalışmalar yüksek lisansına devam ediyor. 2015 yılında Southern Illinois University Carbondale’da kamu politikaları yapımı üzerine yaz enstitüsüne katıldı.  SPoD’un 2014 yılında “Cinsel Yolla Bulaşan Enfeksiyonlara Dur De!” adlı projesini yönetti. 2014-2016 yılları arasında SPoD’ta Akademik Alan Koordinatörlüğü yaptı. 2015 Eylül ayından beri trans kadınların istihdamındaki sorunlar üzerine araştırma yapmakta olan Kaçan, 2016 Nisan ayından bu yana da yönetim kurulunda yer almaktadır.

Devamını Göster
ilgili haberler
Sayfa Başına Git