Ara Ana Sayfa
bianet-Bağımsız İletişim Ağı
Menü GösterMenü Gizle
Yayın Tarihi: 13 Mart 2021 00:00
 ~ Son Güncelleme: 22 Nisan 2022 00:45
3 dk Okuma

Feminist Vikimaraton bu sene çevrimiçi gerçekleşti

7 Mart’taki İstanbul Vikimaraton buluşmasında bu sene 30 yeni Vikipedi sayfası üretildi, mevcut 208 sayfa geliştirildi. 25 katılımcı kadın biyografileri, kadın hareketi, feminist düşünce, feminist sanat gibi konularda Vikipedi’ye toplam 698 içerik güncellemesi yaptı ve 160 kaynak ekledi.
Feminist Vikimaraton bu sene çevrimiçi gerçekleşti
Arkeoloji, halkbilim ve halkın bitkilere ilişkin bilgisi (etnobotanik) temel çalışma alanlarım. Kazılarda fotoğrafçı ve İstanbul Üniversitesi Film Merkezinde kameraman, araştırmacı, belgesel yapımcısı olarak çalıştım. 1980’lerde...

Arkeoloji, halkbilim ve halkın bitkilere ilişkin bilgisi (etnobotanik) temel çalışma alanlarım. Kazılarda fotoğrafçı ve İstanbul Üniversitesi Film Merkezinde kameraman, araştırmacı, belgesel yapımcısı olarak çalıştım. 1980’lerde kadın hareketine katıldım ve 1990’da Kadın Eserleri Kütüphanesi ve Bilgi Merkezi Vakfının kurucu üyelerinden biri oldum. 1997’de Washington Üniversitesi’nde (St. Louis-ABD) etnoarkeoloji doktoramı tamamladım. Türkiye’de etnobotanik alanında uzun vadeli projeler gerçekleştirdim. Kırsal kadının yok sayılan bilgi birikimini, özellikle doğa ve bitkilere ilişkin bilgisini açığa çıkarmaya çalışıyor, kültürel mirasın kaydedilmesini ve sürdürülmesini önemsiyorum. 2008’den beri İstanbul dışında toprakla, ekolojik tarım ve yerel çeşitlerle ilgilenerek yaşamımı sürdürüyorum.

 

Devamını Göster
ilgili haberler
Sayfa Başına Git