Ara Ana Sayfa
bianet-Bağımsız İletişim Ağı
Menü GösterMenü Gizle
Yayın Tarihi: 18 Haziran 2019 00:00
 ~ Son Güncelleme: 18 Haziran 2019 00:20
12 dk Okuma

ŞAHİKA YÜKSEL-SUZAN SANER ÇALIŞMASI

Cinsel Şiddeti Açıklamak- Açıklamayı Geri Çekmek, Hak Aramak Ve Bariyerler

Türkiye’de de cinsel saldırı mağdurları hukuki destek kanallarına seyrek başvuruyor ve sıklıkla farklı aşamalarda davalarını sürdüremiyor.
Cinsel Şiddeti Açıklamak- Açıklamayı Geri Çekmek, Hak Aramak Ve Bariyerler
İstanbul Tıp Fakültesi Psikiyatri Ana Bilim Dalı'ndan emekli (Prof. Dr.), halen özel çalışıyor. Şiddetin ruh sağlığına etkisi  özellikle  kadınların cinsiyetleri nedeni ile maruz bırakıldıkları ayrımcılık,...

İstanbul Tıp Fakültesi Psikiyatri Ana Bilim Dalı'ndan emekli (Prof. Dr.), halen özel çalışıyor. Şiddetin ruh sağlığına etkisi  özellikle  kadınların cinsiyetleri nedeni ile maruz bırakıldıkları ayrımcılık, şiddet nedeniyle oluşan ruhsal sorunlara feminist bakış açısından yaklaşıyor. Çalışmalarını yoğunlaştırdığı bir diğer alan cinsellik ve cinsel kimlik sorunları. Bu konuda bireylere ve  ailelere danışmanlık yapıyor.

Devamını Göster
Taksim İlkyardım Hastanesi’nde iç hastalıkları, Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nde ruh sağlığı ve hastalıkları uzmanlık eğitimlerini aldı. Emekliliğin tadını çıkarırken İstanbul Tabip Odası ve...

Taksim İlkyardım Hastanesi’nde iç hastalıkları, Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nde ruh sağlığı ve hastalıkları uzmanlık eğitimlerini aldı. Emekliliğin tadını çıkarırken İstanbul Tabip Odası ve Türkiye Psikiyatri Derneği Kadın komisyonlarında, Çatlak Zemin feminist web sitesinde gönüllü çalışmalarına devam ediyor. 1992 İstanbul Tıp Fakültesi mezunu. 

Devamını Göster
ilgili haberler
Sayfa Başına Git