Lê bigere Destpêk
bianet-Bağımsız İletişim Ağı
Menuyê Nîşan BideMenuyê Veşêre
Dîroka Weşanê: 21 Gulan 2021 00:00
 ~ Nûkirina Dawî: 8 Tebax 2021 16:03
11 xulek Xwendin

HEYAMA KU ÎKLÎM Û DINYA DIGUHERE… - 1

Welatekî li derveyê polîtîkayên îklîma cîhanî: Tirkîye

Pergala civakî û ekonomîya cîhanî li hemberî krîza îklîmê û sekneka dirêj ji nû ve dikeve şiklekî. Tirkîye jî bi vê sekn û temaşekirina xwe yî li hemberî van bûyeran dike ku tesîr û mezinahîya vê kirîzê hêzdartir dibe.
Welatekî li derveyê polîtîkayên îklîma cîhanî: Tirkîye
ODTÜ İktisat Bölümü’nde öğretim üyesi. Yüksek Lisans ve Doktora derecelerini 1998 ve 2003 yıllarında Bilkent Üniversitesi’nden aldı. 2003-4 döneminde ABD’de University of Utah’da misafir araştırmacı...

ODTÜ İktisat Bölümü’nde öğretim üyesi. Yüksek Lisans ve Doktora derecelerini 1998 ve 2003 yıllarında Bilkent Üniversitesi’nden aldı. 2003-4 döneminde ABD’de University of Utah’da misafir araştırmacı olarak çalıştı. 2011-2 akademik döneminde iklim değişikliğinin ekonomik etkileri konusunda çalışmalar yapmak üzere Almanya'da Center for European Economic Research’de yer aldı. 2015-6 akademik döneminde sanayileşme, yapısal dönüşüm ve büyüme konularında çalışmalar yapmak üzere İsviçre'de United Nations Conference on Trade and Development’da bulundu. Büyüme, uygulamalı genel denge, enerji-çevre-ekonomi modellemeleri ve iktisat politikası alanlarında çalışıyor.

Domahiyê nîşan bide
nûçeyên pêwendîdar
Biçe serûpelê