Ara Ana Sayfa
bianet-Bağımsız İletişim Ağı
Menü GösterMenü Gizle
Yayın Tarihi: 19 Ağustos 2021 10:33
 ~ Son Güncelleme: 25 Ağustos 2021 10:03
7 dk Okuma

İKLİM VE DÜNYA DEĞİŞİRKEN - 14

Edebiyatta iklim-kurgu

Bugün, iklim-kurgu edebiyatın bize yeniden hatırlatması gereken en önemli konulardan birisi aslında uygarlığın ne olduğudur.
Edebiyatta iklim-kurgu
Roman, öykü ve gezi edebiyatı yazarı. 1955'te Ankara’da doğdu. Hacettepe Üniversitesi, Bergen Üniversitesi ve Michigan Üniversitesi’nde moleküler biyoloji ve çevre bilim eğitimi aldı. Tampere Teknik...
Roman, öykü ve gezi edebiyatı yazarı. 1955'te Ankara’da doğdu. Hacettepe Üniversitesi, Bergen Üniversitesi ve Michigan Üniversitesi’nde moleküler biyoloji ve çevre bilim eğitimi aldı. Tampere Teknik Üniversitesi ve ODTÜ Çevre Mühendisliği’nde araştırmacı olarak çalıştı, ders anlattı. Remzi Kitabevi ve Alfa-Everest Yayınları’nda yabancı edebî yayımlar konusunda editörlük, edebî danışmanlık yaptı.
 
Kitapları Türkiye’de en çok satanlar listesine girdi ve birçok dilde yayınlandı. Kuzey Amerika, Kuzey Sahra Afrikası ve Avrupa’ya uzun tren seyahatleri yaparak gezi yazarlığı alanında eserler sundu.
 
Birçok ödül kazanan romanları şu şekilde: İki Yeşil Susamuru, Anneleri, Babaları, Sevgilileri ve Diğerleri (1991), Balık İzlerinin Sesi (1992), Kumral Ada Mavi Tuna (1997), Uzun Beyaz Bulut - Gelibolu (2001), İstanbullular (2007), Su (2012), Toprak (2015), Hava (2018). Türkiye PEN yazarlar derneği, Edebiyatçılar Derneği ve TWUC üyesi. Gezginler Kulübü’nün kurucusu. 
Devamını Göster
ilgili haberler
Sayfa Başına Git