Haberin İngilizcesi için tıklayın
İstanbul'da Beyoğlu Belediyesi'nde çalışırken 18 Ocak 1996'da gözaltına alındıktan sonra kendisinden bir daha haber alınamayan 36 yaşındaki İsmail Şahin'in babası Halil Şahin, yaşamını yitirdi. Şahin, 23 yıldır "oğluma ne oldu?" diye soruyordu.
TIKLAYIN - "Devletin Gücü İsmail Şahin'in Akıbetini Açıklamaya Yetmiyor mu?"
Cumartesi Anneleri/İnsanları'ndan yapılan açıklamada, uzun süredir kanser tedavisi gören Şahin’in dün kaldırıldığı Şişli Kolon Hastanesi'nde yaşamını yitirdiği belirtildi.
Şahin’in cenazesi bugün, Okmeydanı Cemevi’nden kaldırılıyor.
Cumartesi İnsanları'ndan İsmail Şahin’in eşi Kiraz Şahin de 4 yıl önce kanserden yaşamını yitirmişti.
İsmail Şahin nasıl kaybedildi? Beyoğlu Belediyesi'nde temizlik işçisi olarak çalışan İsmail Şahin mesai saatleri içinde kaybedildi. Bugünün başbakanı Recep Tayyip Erdoğan da o dönem İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanıydı. İki çocuk babası İsmail Şahin 18 Ocak 1996'da, saat 06:30 da iki belediye çalışanı ile birlikte görev yaptığı 34 ATZ 59 plakalı temizlik aracında işbaşı yaptı. Temizlik aracı 11. nokta olan Mimar Sinan Üniversitesi'ne geldiğinde iş arkadaşları İsmail Şahin'in ortadan kaybolduğunu söyledi. Şahin Ailesi Beyoğlu Belediyesi'ne başvurdu. İsmail Şahin'in mesai saatleri içerisinde kaybolduğunu ve bundan işveren olarak sorumlu olduklarını söyleyerek olayı araştırmalarını istedi. O günlerde Beyoğlu Belediye Başkanı olan Nusret Albayrak İsmail Şahin'in eşine "Beş yıl bekleyin, İsmail dönmezse birikmiş parasını öderiz" dedi. Beyoğlu Emniyet Müdürlüğü'ne kayıp başvurusu yaptı. Savcılığa da suç duyurusunda bulunarak İsmail Şahin'in akıbetinin soruşturulmasını istedi Ancak tüm başvurularına rağmen dönemin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Tayyip Erdoğan aile ile görüşmedi. Aynı günlerde İsmail'in o zaman dört yaşında olan kızı Sibel, annesine babasını televizyonda polislerle gördüğünü söyledi. 2011 Şubat'ında, kayıp aileleri ile görüşen başbakana Kiraz Şahin "Eşim sizin işçinizdi, mesai saatleri içinde kayboldu. İsmail Şahin'in akıbetinin açıklanması sizin de sorumluluğunuzdur" diye hatırlattı. Ancak bütün yasal girişimler sonuçsuz kaldı. Devlet etkili bir soruşturma yapma, olayda sorumluluğu olanları ortaya çıkarma yükümlülüğünü yerine getirmedi. |
(EMK)