Ara Ana Sayfa
bianet-Bağımsız İletişim Ağı
Menü GösterMenü Gizle
Yayın Tarihi: 23 Aralık 2020 00:00
 ~ Son Güncelleme: 23 Aralık 2020 00:01
4 dk Okuma

Obez olduğunuzu ne zaman anlarsınız?

Çağımız şişmana düşman oldu, zayıflıksa bir başarı ölçütü ve ideolojik hedef haline geldi. Bu bir çeşit yeni ırkçılıktır. Bu dayatma, “sağlıklı yaşayalım” hedefinden uzaklaştı, “şişmanları aşağılayalım” kampanyasına dönüştü.
Obez olduğunuzu ne zaman anlarsınız?
Uzman psikolog. 1970'te Ankara'da doğdu, 1992'de Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Psikoloji Bölümü'nden mezun oldu. Amerika'da bir psikiyatri hastanesi olan Warren State Hospital' da kısa süreli...


Uzman psikolog. 1970'te Ankara'da doğdu, 1992'de Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Psikoloji Bölümü'nden mezun oldu. Amerika'da bir psikiyatri hastanesi olan Warren State Hospital' da kısa süreli stajının ardından, ODTÜ öğretim görevlisi Prof. Nuran Hortaçsu'nun "Evlilik" ve "Aile " hakkındaki bazı araştırmalarında asistan ve 'Mor Çatı'da gönüllü psikolog olarak çalıştı.

1996'da ODTÜ 'Sosyal Psikoloji' alanında “Obezite  ve Önyargılar" hakkındaki tez çalışmasını tamamlayarak  "uzman psikolog" olarak çalışmalarını sürdürdü. 2013'te İngiliz Hipnoterapi Enstitüsü'nden "Klinik Hipnoterapi" ve "Otohipnoz" eğitimleri aldı. 2018'de Hasan Kalyoncu Üniversitesi onaylı  "Aile ve Evlilik Danışmanı" eğitimini aldıktan sonra çiftlerle de çalışmaya başladı.  2020 yılında ise EMDR Terapisi eğitimini tamamladı.

Devamını Göster
Sayfa Başına Git