Ara Ana Sayfa
bianet-Bağımsız İletişim Ağı
Menü GösterMenü Gizle
Yayın Tarihi: 20 Kasım 2023 13:45
 ~ Son Güncelleme: 20 Kasım 2023 17:31
6 dk Okuma

Adıyaman'da deprem sonrası çocukların durumu: Gündelik değil, kalıcı çözümler

Çocuk odaklı bir politika, yurttaşların bilmesi ve uygulaması mümkün olduğunda gündelik yaşamın içinde kendine yer bulabilir.
Görseli Büyüt
Adıyaman'da deprem sonrası çocukların durumu: Gündelik değil, kalıcı çözümler
Fotoğraf: AA
Boğaziçi Üniversitesi sosyoloji bölümünden mezun oldu. Kadir Has Üniversitesi İletişim Bilimleri’nde yüksek lisans yapıyor. 2015’ten bu yana, içinde yer aldığı hak örgütleri aracılığıyla çocuklar için ve çocuklarla...

Boğaziçi Üniversitesi sosyoloji bölümünden mezun oldu. Kadir Has Üniversitesi İletişim Bilimleri’nde yüksek lisans yapıyor. 2015’ten bu yana, içinde yer aldığı hak örgütleri aracılığıyla çocuklar için ve çocuklarla birlikte verilen hak temelli mücadeleye katkı sunmaya çalışıyor. Çocuğun politik öznelliğinden oyun hakkına, afet durumundan çocuk yoksulluğuna, görsel kültürdeki temsillere dek çocukluğa dair tartışma yürütülen farklı alanlardaki çalışmalarda yer aldı. 6 ve 20 Şubat depremlerinin ardından, depremden etkilenen çocuklarla beraber çocuk hakları temelli çalışmalar yürütüyor.

Devamını Göster
2012'den bu yana, çocuklarla birlikte ve çocuklar için verilen hak temelli mücadeleye katkı sunmak için birçok sivil toplum örgütü veya platformda yer alıyor. Çocuk hapishanelerinden,...

2012'den bu yana, çocuklarla birlikte ve çocuklar için verilen hak temelli mücadeleye katkı sunmak için birçok sivil toplum örgütü veya platformda yer alıyor. Çocuk hapishanelerinden, çatışma ortamlarındaki hak ihlallerine, örgün eğitim kurumlarından, barış çalışmalarına, hafıza çalışmalarına, çocuk işçiliğine ve görsel kültüre dek çocukluğun temsil edildiği farklı alanlarda ekip çalışmalarında yer aldı. 2019'da vicdani reddini açıkladı. 6 ve 20 Şubat 2023 tarihlerinde yaşanan depremlerin ardından, başta Adıyaman olmak üzere afet bölgelerinde çocuk hakları temelli çalışmalar yürütüyor.

Devamını Göster
ilgili haberler
Sayfa Başına Git