Lê bigere Destpêk
bianet-Bağımsız İletişim Ağı
Menuyê Nîşan BideMenuyê Veşêre
Dîroka Weşanê: 2 Gulan 2017 00:00
 ~ Nûkirina Dawî: 2 Gulan 2017 09:51
7 xulek Xwendin

NÛÇEYA ROJNAMEGERÊN BÊKAR / DEMA OHALÊ DE HUNER -2

Hunermend û bîner bê meydan mane, xwendekar ji konsevatuarê bûne

Salê herî kêm 35 hezar bîner dihatin Şanoya Bajêr a Amedê. Li Navenda Çand û Hunera Cegerxwîn salê 100 xwendekar destûr digirt û li saziyê 30 mamoste dixebitî.
Hunermend û bîner bê meydan mane, xwendekar ji konsevatuarê bûne
Dicle Üniversitesi Resim Öğretmenliği Bölümü mezunu. JİNHA'da ajansın kurulduğu yıl olan 2012'den veri çalışıyor. Muhabir ve editör olarak JİNHA'da çalışan Doğan, Şengal'de IŞİD tarafından şiddet...

Dicle Üniversitesi Resim Öğretmenliği Bölümü mezunu. JİNHA'da ajansın kurulduğu yıl olan 2012'den veri çalışıyor. Muhabir ve editör olarak JİNHA'da çalışan Doğan, Şengal'de IŞİD tarafından şiddet gören kadınlarla yaptığı "Ezidi Kadınların Çığlığı" haberiyle Metin Göktepe Gazetecilik Ödülü'ne layık görüldü.

Domahiyê nîşan bide
Gazeteciliğe 2001'de başladı. Kurdish Raport Gazetesi ve MetroGraphy fotoğraf ajansında çalıştı. Ekim 2016'da KHK ile kapatılan İMC TV'nin Diyarbakır bürosunda çalıştı. “Canlı yayında IŞİD’in sınır...

Gazeteciliğe 2001'de başladı. Kurdish Raport Gazetesi ve MetroGraphy fotoğraf ajansında çalıştı. Ekim 2016'da KHK ile kapatılan İMC TV'nin Diyarbakır bürosunda çalıştı. “Canlı yayında IŞİD’in sınır ihlali” görüntüleriyle 2015 Metin Göktepe Gazetecilik Ödülü’nü aldı. Cizre'ye uygulanan ablukada haber takibinde yaralandı. Yaralı halde çekime devam etti. Bu haber görüntüleriyle 2016 Metin Göktepe Gazetecilik, 2016 Halkevleri Özgür Basın Ödülü, 2016 TGC Basın Ödülü ve 2016 İHD Ayşenur Zarakolu Düşünce ve İfade Özgürlüğü ödüllerine layık görüldü. Dört kişisel fotoğraf sergisi açtı. 24 ortak sergiye ve üç fotoğraf festivaline fotoğraflarıyla katıldı.

Domahiyê nîşan bide
Biçe serûpelê