Ara Ana Sayfa
bianet-Bağımsız İletişim Ağı
Menü GösterMenü Gizle
Yayın Tarihi: 19 Mayıs 2008 14:33
 ~ Son Güncelleme: 31 Ekim 2013 00:09
6 dk Okuma

NURHAN YENTÜRK yazdı

Türkiye'de Genç İşsizliği

Türkiye'de gençler arasında da tam ve sürekli istihdam beklentisi olmadan ve sosyal güvenliksiz çalışma yaygın. AB ülkelerinde gençlerin eğitimi artıkça işsizlik oranlarının düşmesine rağmen, bu ilişki Türkiye'de tersine işliyor.
İstanbul Bilgi Üniversitesi Ekonomi bölümünde görev yapan Prof. Dr. Nurhan Yentürk, aynı üniversitenin Sivil Toplum Kuruşları (STK) Eğitim ve Araştırma Birimi’nin de direktörü olarak çalışıyor....

İstanbul Bilgi Üniversitesi Ekonomi bölümünde görev yapan Prof. Dr. Nurhan Yentürk, aynı üniversitenin Sivil Toplum Kuruşları (STK) Eğitim ve Araştırma Birimi’nin de direktörü olarak çalışıyor. 1988 yılında İTÜ’de doktora, 1998'de de Profesörlük ünvanı aldı. 1985-1986 yıllarında Imperial College, Londra; 1989-1990 yıllarında  Paris-I Sorbonne üniversitesinde Misafir Araştırmacı olarak bulundu. Türkiye Ekonomisi ve ekonomik krizler üzerine yayınlar yaptı. İstanbul Bilgi Üniversitesi Yayınları'ndan Sivil Toplum Kuruluşları'na yönelik yayımlanan STK Çalışmaları-Eğitim Dizisi’nin yayın yönetmenliğini yapıyor ve STK Eğitim ve Sertifika programlarında çeşitli dersler veriyor. Ayrıca 2009 yılından itibaren sivil toplum kuruluşlarının kamu harcamalarını izlemelerini kolaylaştırmak konusunda çalışmalar yapıyor ve eğitim programları düzenliyor. Bu kapsamda, STK’lar için Kamu Harcamaları Okuma Yazma Kılavuzu, Askeri Harcamaları İzleme Kılavuzu ve Sosyal Koruma Harcamalarını İzleme Kılavuzu’nun yazarıdır. Kamu harcamalarını izlemek ve savunuculuk yapmak üzere kurulan ve 60’a yakın hak temelli STK’nun üye olduğu Kamu Harcamaları İzleme Platformu'nun sözcülerindendir.

Devamını Göster
ilgili haberler
Sayfa Başına Git