"4+4+4" konulu haberler

4_44_4__150 Anayasa Mahkemesi’nin 4+4+4 olarak bilinen kanunun bazı hükümlerinin iptal istemini reddetmesinin gerekçeli kararı Resmi Gazete’de yayımlandı. ...»

Ygs_150 Üsküdar Amerikan Lisesi öğrencileri ve velileri kazanılmış haklarının korunması gerektiğini öne sürerek 2013 YGS kılavuzları yayınlanmadan aylar önce yürütmenin durdurulması talebiyle dava açtılar. ...»

Test150 Çocuklar iki ay boyunca istemedikleri derslere girerek, en arka sıralarda arkadaşlarından ayrı tutulup kendi hallerine bırakıldı. Bu süreçte biz mücadelimizi sürdürdük. Gelmiş olduğumuz nokta şu: Biz ...»

Uyuyan-ogrenci_150 Eğitim Sen İstanbul Şubeleri'nin hazırladığı 4+4+4 eğitim sisteminin sonuçlarıyla ilgili rapora göre, öğretmenler arasında ayrımcılık var. İmam hatip ortaokulundaki öğretmene 18, ilkokuldaki öğretmene 12 hizmet puanı ...»

4_4_150 Gündem Çocuk Derneği Dünya Çocuk Hakları Günü'nde, 4+4+4 eğitim sisteminde yaşanan hak ihlallerini izlemeye aldıkları yeni internet sitesini duyurdu. Dernek velilerden siteyi ziyaret ederek bilgi vermelerini ...»

Halkevleri_as Halkevleri Eğitim Hakkı Meclisleri yeni eğitim sisteminin bir aylık sonuçlarını raporlaştırarak duyurdu, yeni sisteme karşı toplanan 250 bin imzayı Meclis'e verdi. ...»

%c3%a7ocuk_%c3%b6%c4%9frenci_as TTB okula erken başlamak zorunda kalan çocukları gözeterek yaşayacakları sürecin olası olumsuz etkilerine dair uyarıcı bir rapor hazırladı. Çocuk ve Genç Psikiyatrisi Derneği gibi tıp örgütlerinin ...»

Electivecourses_ana Despite the introduction of elective Kurdish and Circassian language courses into school curricula as part of the government’s education reform, demand for these classes have so ...»

Anadil_k BDP milletvekili Tan, seçmeli dersi boykot ettiklerini belirterek "Kürtçe'nin seçilmemesi normal" dedi. KAFFED Başkanı Kadıoğlu ise 10 kişi sınırını eleştirerek sadece Maraş ve Kayseri de Çerkesçe ...»

Anayasa-mahkemesi_150 CHP'nin 'içerik' yönünden yaptığı iptal başvurusu da Anayasa Mahkemesi tarafından reddedildi. Mahkeme daha önce şekil yönünden yapılan itirazı da reddetmişti. ...»

Okul_as Yeni eğitim öğretim yılı 17 milyon öğrenciyle bugün başladı. Yeni yasayla bu yıl okula başlayacak 66 ayı dolduran öğrencilerden yüzde 3'ü rapor alarak okula başlamayı erteledi. ...»

E%c4%9fitim_sen_as Eğitim Sen'in Diyarbakır'daki 4+4+4 protestosuna polis biber gazıyla müdahale etti. 16 kişiyi gözaltına aldı. ...»

Gazeteler_as 4+4+4 diye bilinen yasayla gelen yeni sistemde 66 aylık çocuklar için okullar açıldı. Gazeteler bu haberi verirken iki farklı uçtan gördü. Çocuklar hazır, okullar uygun tarzında ...»

K Mini mini birler, "dev adam" şarkısı eşliğinde bugün okula başladı. Veliler, öğretmenler endişeli ve telaşlı. Masaları kafa hizasındaki çocuklar ise biraz şaşkın. ...»

4+4+4'e Karşı Alanlara [10 Eylül 2012]

Kesk_as KESK, DİSK, TTB ve TMMOB 4+4+4 eğitim sistemini protesto etmek için Eğitim Sen'in 15 Eylül'de düzenleyeceği mitinge destek vereceklerini duyurdu ve katılım çağrısında bulundu. ...»

150 Taksim Meydanı’nda 4+4+4 eğitim sistemine karşı veliler, eğitimciler, sanatçılar, demokratik kitle örgütleri, emek ve meslek örgütleri, gazeteciler ve alevi örgütlerinin katılımıyla büyük bir eylem yapıldı. ...»

Cocuk_takla_150 MEB'in ilkokula başlama yaşı için getirdiği kriterleri anlattım çocuğuma. Takla at, tek ayak üstünde dur, doğru düzgün iki laf et sohbet olsun... Nafile! Yaşı 5,5; okula ...»

Peki Neden Zorunlu Eğitim? [03 Eylül 2012]

Kucuk Eğitim bir hak olarak ele alındığında zorunlu eğitime ilişkin düzenlemeler yapılırken göz önüne alınması gerekenin zorunlu eğitimin ideolojik bir aygıt olarak sunduğu imkanlardan çok, toplum yapısının ...»

Schoolchildren_ana The Education Ministry has introduced a new set of criteria to determine whether a child is fit to start primary school. Prof. Fatma Gök, however, warned ...»

150 Eğitim Bakanlığı’nın ilkokula başlama yaşının belirlenmesine yönelik hazırladığı raporda, çocukların ilkokula başlamak için takla atabilmesi, hedefi vurabilmesi, hava şartlarına uygun giysi seçebilmesi gibi kriterler var. ...»

BAĞIMSIZ İLETİŞİM AĞIBağımsız İletişim Ağı (BİA) IPS İletişim Vakfı'nın çalışmalarının merkezinde yer alıyor. BİA, “bağımsız medya”nın güçlendirilmesi hedefiyle, 1997'den bu yana dört temel etkinlik alanı üzerinde gerçekleştirilen bir sürekli proje. Türkiye’de ve dünyada daha çok internet haber sitemiz bianet.org dolayısıyla yaygın olarak bilinse de, BİA günlük haber üretiminin ötesinde, iletişim sürecinin bütün uğraklarını dönüştürmeyi hedefliyor.

IPS İLETİŞİM VAKFIIPS İletişim Vakfı “İletişim ve kalkınma alanındaki projeleri gerçekleştirmek ve desteklemek” amacıyla 1993'te kuruldu. Vakıf etkinliklerini, yerel ve uluslararası kaynaklardan sağladığı hibe ve bağışlarla gerçekleştirdiği projeler üzerinden sürdürüyor.

BİA KİTAPLIĞIBİA Kitaplığı, Bağımsız İletişim Ağı’nın 2001-2009 arasında sürdürdüğü eğitim çalışmalarının ürünü olan “Habercinin Elkitabı“ dizisinden 5, “Hak Haberciliği” disizinden 4 kitabı; gazeteciler için kılavuzların yanısıra mesleğe adım atmaya hazırlananlara yönelik yayınları da kapsıyor. Kitaplık, Türkçe iletişim yazınında uluslararsı standartlarda üretilmiş, kimileri kendi alanlarında ilk olan öncü telif çalışmalardan oluşuyor.

BİZE ULAŞIN