İstanbul'da sokak tacizine son vermek amacıyla kurulan "Canımız Sokakta: Hollaback! İstanbul" ekibi geçtiğimiz günlerde üniversite öğrencileri arasında tacize karşı bilinci arttırmak için Canımız Kampüste programını başlattı.
Üniversite yönetimi ve öğrenciler arasında uzun soluklu bir işbirliğine gitmek, yeni bir iletişim kanalı oluşturmak hedefiyle ortaya çıkan Canımız Kampüste programı, ilk olarak 'Kampüs Güvenliği' paneli ile Sabancı Üniversitesi'nde, daha sonra ise Fatih ve İstanbul Üniversitelerinde gerçekleştirildi.
Canımız Kampüste panellerinde; başta sokak tacizine karşı yürütülen küresel oluşumda öğrencilerin yeri, toplumsal değişim ile teknolojinin kesişim noktaları, hikaye anlatımının hayatımızdaki önemi ve İstanbul'da yaşayan transgender öğrencilerin karşılaştığı zorluklar ele alınıyor.
Proje direktörü Kacie Lyn Kocher, Canımız Kampüste programının amacını şöyle özetliyor: "İster kampüs içinde ister kampüs dışında olsun maruz kalınan tacizleri tartışmak için üniversite öğrencileri ile bir araya geliyoruz. Dahası öğrenciler, yaşadıkları ya da başkalarının başına gelen taciz olaylarına nasıl tepki vereceklerini öğrenirken hayatlarının geri kalanın her anında öğrendiklerini uygulama fırsatı yakalıyorlar".
Üniversite öğrencisi ve Canımız Sokakta: Hollaback! İstanbul gönüllüsü Ece Meşe ise "Sokaklar, insanların özgür hissettiği ve serbestçe hareket ettiği yerler olmalıdır" diyor.
Canımız Sokakta: Hollaback! İstanbul nedir?
Canımız Sokakta: Hollaback! İstanbul Nisan 2011 tarihinden bu yana global Hollaback! hareketinin bir üyesi olarak mobil teknolojileri kullanarak sokak tacizine son vermek için çalışıyor.
Global Hollaback! ağı, taciz mağdurlarına ve tacize şahit olan herkese, hikayelerini paylaşmaları ve farkındalık yaratmaları için güvenli bir mecra alanı sunmak amacıyla 2005 yılında New York'ta kuruldu.
Tacizle savaşmak, mağduriyeti önlemek, yardım ve eğitim gibi konularda kaynak sağlayan Hollaback! dünyanın 19 ülkesinde ve 45 şehrinde faaliyet gösteriyor. (ÇT)