Ara Ana Sayfa
bianet-Bağımsız İletişim Ağı
Menü GösterMenü Gizle
Yayın Tarihi: 24 Ocak 2009 00:00
 ~ Son Güncelleme: 31 Ekim 2013 00:09
19 dk Okuma

MOR ÇATI

Adam Kadını Dövdü...

O, dayak yiyen bir kadın değil. Kocası, döven bir adam... "Adam kadını dövdü" cümlesi ilkin "Kadın adamdan dayak yedi"ye, sonra "Kadın dayak yedi"ye, nihayetinde de "dayak yiyen/şiddete maruz kalan kadın"a dönüşüyor.
Çeşitli gazete, dergi, televizyon kanallarında, yayınevlerinde muhabir, editör, düzeltmen olarak çalıştı. Hayalet Gemi, gergindergi, altzine ve çeşitli antolojilerde öyküleri yayımlandı. Pazartesi, Radikal Kitap, Varlık, Eşikcini,...

Çeşitli gazete, dergi, televizyon kanallarında, yayınevlerinde muhabir, editör, düzeltmen olarak çalıştı. Hayalet Gemi, gergindergi, altzine ve çeşitli antolojilerde öyküleri yayımlandı. Pazartesi, Radikal Kitap, Varlık, Eşikcini, Mesele, Bibliotech, Kaos GL, Cogito, Amargi, Feminist Politika, F Dergi, Sabitfikir, Notos Edebiyat, Roman Kahramanları, Psikeart gibi dergilere yazdı, kimine yazmaya devam ediyor. Bomonti’den Harbiye’ye (Heyamola) adlı otobiyografik kitabı 2010’da yayımlandı. Yazılarıyla katkıda bulunduğu kitaplardan bazıları: Şiddete Karşı Anlatılar (Mor Çatı, 2009), Bedende Kıpırdanmalar (Varlık, 2010) Başkaldıran Bedenler; Türkiye’de Transgender, Aktivizm ve Altkültürel Pratikler (Metis, 2013), Sabahattin Ali Kitabı (TC Kültür ve Turizm Bakanlığı, 2013), Kadın Sesi Kâğıda Düşerse (Sola, 2016), Skolastik Fantazya (Ayrıntı, 2015), Türk Sineması’nda 100 Unutulmaz Karakter (Edebi Şeyler, 2016), XX Kuşağı Öyküleri (Kafe Kültür, 2021).

Devamını Göster
ilgili haberler
Sayfa Başına Git