Search Homepage
bianet-Bağımsız İletişim Ağı
Show menuHide menu
Date published: 1 October 2018 17:10
 ~ Modified On: 1 October 2018 17:14
6 min Read

PENNED BY AYLA TÜRKSOY

Restrictions in News of Violence Against Women

It is seen that sexist language and patriarchic ideology’s borders are not abandoned even though on the surface it looks like the murders are condemned.
Restrictions in News of Violence Against Women
Sağlık, edebiyat, kadın ve çocuk hakları alanları başta olmak üzere, çeşitli mecralarda haber ve makaleler yazıyor. 2017 yılından bu yana A&B Düşünce Atölyesinde “Travmayı Kadınca Yeniden...

Sağlık, edebiyat, kadın ve çocuk hakları alanları başta olmak üzere, çeşitli mecralarda haber ve makaleler yazıyor. 2017 yılından bu yana A&B Düşünce Atölyesinde “Travmayı Kadınca Yeniden Yazmak” adlı yaratıcı yazı atölyesini yürütüyor. İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik-Halkla İlişkiler Bölümü ve Anadolu Üniversitesi Felsefe Bölümü’nü bitirdi. Anadolu Üniversitesi’nde Türk Dili ve Edebiyatı Tezsiz Yüksek Lisansını tamamladı. Uzun yıllar muhabirlik, editörlük yaptı, çeşitli öykü, roman, yaratıcı yazarlık atölyelerine katıldı. Aydan Üstkanat ile birlikte yazdığı “Artmazsa Yetmez” adlı kitabı 2013’te yayımlandı. Yurt gazetesi kitap ekinde kadın ve çocuk konulu kitaplar hakkında inceleme yazıları yer aldı. Güney ve Sözcükler dergilerinde yazıları yayımlandı.  2015’te “En İyi Kocaya Mezarlıkta Rastlanır - 12 Ayrılık Öyküsü” öykü kitabı, 2022’de ise “Yıldız Salıncağı” isimli öykü kitabı yayımlandı.

show more
related news
Back to Top