Ara Ana Sayfa
bianet-Bağımsız İletişim Ağı
Menü GösterMenü Gizle
Yayın Tarihi: 1 Nisan 2020 00:00
 ~ Son Güncelleme: 1 Nisan 2020 00:00
6 dk Okuma

PROF. DR. NEDRET ÖZTOKAT KILIÇERİ YAZDI

Salgın Günlerinde Edebiyat

Salgın insanlığın kadim olgularından birisidir; dolayısıyla kaçınılmazdır. Romanın sonunda okuyucuya da hissettirildiği üzere, bir gün geri gelmek üzere sahneden bir süreliğine çekilir ancak. O halde yeryüzünde bununla yaşamanın bir yolu olmalı.
Salgın Günlerinde Edebiyat
İstanbul Üniversitesi’nde edebiyat ve kent göstergebilimi alanlarında lisansüstü programlarda dersler veriyor. Aynı kurumda 1986’dan bu yana öğretim üyesi (Prof. Dr.). Fransız edebiyatı ve eleştiri kuramları,...

İstanbul Üniversitesi’nde edebiyat ve kent göstergebilimi alanlarında lisansüstü programlarda dersler veriyor. Aynı kurumda 1986’dan bu yana öğretim üyesi (Prof. Dr.). Fransız edebiyatı ve eleştiri kuramları, edebiyat göstergebilimi dersleri veriyor, yüksek lisans ve doktora tezleri yönetiyor. Yazınsal Metin Çözümlemesinde Kuramsal Yaklaşımlar, (Multilingual, 2005) adlı çalışmasının yanı sıra Disiplinlerarası Ortam ve Yöntem Sorunları (Multilingual, 2004), İstanbul Üniversitesi Batı Filolojilerinin 75.Yılı (Temmuz 2009) ve Yazı, Yazın, Söylem, Tahsin Yücel’ e Armağan (Can Yayınları 2015) kitaplarının editörlüğünü üstlendi. Fransa ve Türkiye’de bilimsel dergilerde çok sayıda göstergebilimsel incelemesi yayımlandı. Mixhel Chion, Marguerite Duras, Albert Camus, Nina Berberova, Jorge Semprun, Tzvetan Todorov, Patrick Modiano’nun yapıtlarından çevirileri bulunuyor. İstanbul Üniversitesi Fransız Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalı’ndan 1985 yılında mezun oldu. 

Devamını Göster
ilgili haberler
Sayfa Başına Git